Međunarodni FIBA 3×3 turnir “Diadora Open” u spomen na Krešu Ćosića, pobjednicima 1800 eura

Košarkaški klub i udruga Diadora Zadar od 20. do 22. svibnja organizira treće izdanje FIBA 3×3 košarkaškog turnira “Diadora Open”, koji se tradicionalno održava u spomen na Zadranina i velikana europske košarke Krešimira Ćosića.

Glavni događaj je dvodnevni međunarodni seniorski turnir koji će se odigrati u petak, 21. i u subotu, 22. svibnja na vanjskim terenima ŠC Višnjik, a za najbolje momčadi osiguran je bogati nagradni fond u iznosu od 1800 eura za pobjednike i 800 eura za finaliste.

Kotizacija za sudionike iznosi 60 eura odnosno 450 kuna, a prijave se vrše putem službene FIBA 3×3 stranice događaja http://bit.ly/Prijave3DiadoraOpen ili na broj 0989723511 (Hrvoje).

Osim seniorskog turnira, u četvrtak, 20. svibnja održat će turniri u zadarskom basketu za dječake u dobi do 13 godina i za žene u otvorenoj konkurenciji.

Sudjelovanje je besplatno, a za pobjednike su osigurani pehari i prigodne nagrade (prijave u inbox Facebook stranice KK Diadora Zadar).

Košarka 3×3 brzorastući je i dinamičan sport koji će se na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Japanu prvi put predstaviti široj sportskoj javnosti.

Turnir u Zadru bit će jedan od rijetkih turnira koji će se održati uoči Olimpijade, a uz podršku HKS-a i FIBA-e, održava se pod sponzorstvom Grada Zadra kao jedna od manifestacija u sklopu projekta Zadar Europski grad
sporta za 2021. godinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...