Mjesečni troškovi četveročlane obitelji u Zadru penju se do 19.284 kune, bez stanarine; Drugi smo najskuplji grad u Hrvatskoj

Kada je riječ o četveročlanim obiteljima u hrvatskoj, tri dalmatinska grada su trenutno najskuplji gradovi za život, prema procjeni na stranici numbeo.com.

Najskuplji grad za obiteljski životu Hrvatskoj je Dubrovnik koji se pozicionirao na 24. mjestu liste europskih gradova. Nakon Dubrovnika, na redu je Zadar koji je 138. u Europi, Split na 153. mjestu, Rijeka na 159., Zagreb na 172. mjestu dok je Osijek na 182. mjestu.

Ako ste mislili da je život u Dublinu, Amsterdamu, Rimu, Helsinkiju, Bruxellesu, Münchenu, Milanu, Grazu, Firenci skup, varate se. Dubrovnik je daleko skuplji, a naš turistički dragulj spada u 50 najskupljih gradova svijeta.

Podaci s navedene stranice uvrštavaju cijene prehrambenih namirnica, piva, vina i cigareta, gradski prijevozi zajedno s uslugama taksija, troškove sportskih aktivnosti, troškove roditelja vezane uz vrtić ili školu, cijene odjeće i obuće, obroka i pića u jeftinijem do srednje skupom restoran i slično.

Čak 24.964 kuna – toliko iznose mjesečni troškovi četveročlane obitelji u Dubrovniku, no valja istaknuti kako u tu cijenu nije uključen najam stana.

Zadar na drugom mjestu

Drugi najskuplji hrvatski grad je također u Dalmaciji. Riječ je o Zadru u kojem se mjesečni troškovi penju i do 19.284 kuna za četveročlanu obitelj naravno, bez troškova za najam stana.

Iza Zadra, smjestio se Split kao treći najskuplji hrvatski grad gdje je prema procjeni mjesečni trošak života četveročlane obitelji 16.648 kuna bez stanarine.

Trošak života četveročlane obitelji u Rijeci iznosi 16.072  bez najamnine stana.

U Zagrebu se procjenjuje kako je potrebno 15.144 kuna za mjesečne troškove četveročlane obitelj bez stanarine, a za samca 4.427 kuna, donosi RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...