Nakon godinu dana praznih dvorana u Zadru dopuštena publika na Europskom prvenstvu za odbojkašice

U Beogradu je u četvrtak 20. svibnja održana svečanost izvlačenja skupina Europskog prvenstva za odbojkašice koje započinje 19. kolovoza u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Zadru će ugostiti skupinu C i nacionalne vrste Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković zadovoljan je našom izvučenom skupinom, iako poziva na oprez:

”Naizgled možda laganija skupina, uz velikog favorita Italiju, no svaka reprezentacija koja se plasira na Europsko prvenstvo zaslužuje respekt, tu nema slabih suparnika. Naši se ciljevi znaju, plasman u drugi krug svakako, što mislim da možemo kroz ovu skupinu i ostvariti. Moram istaknuti da je nama velika čast biti jedan od organizatora ovog Eura, ali i velika obveza, te da ćemo to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način kao promociju naše odbojke ali i naše zemlje.”

Direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza osvrnula se na značaj domaćinstva za hrvatsku odbojku:

”Organizacija Eura je veliko priznanje Hrvatskom odbojkaškom savezu, neizmjerno smo na to ponosni, no isto tako znamo da je i velika odgovornost na svima nama. Europsko prvenstvo je ogroman projekt koji zahtijeva puno rada i truda i nadamo se da ćemo ga okruniti ne samo uspjehom već i nakon godinu dana praznih dvorana omogućiti gledateljima da prisustvuju ozbiljnom sportskom spektaklu u predivnom Zadru. Našim djevojkama želimo svu sreću i uspjeh i nadamo se da će upravo ovo natjecanje biti prekretnica u odbojkaškim rezultatima i da će nas vratiti na puteve stare staze slave gdje naša odbojka i treba biti.”

Ždrijebu je prisustvovala i kapetanica hrvatskih odbojkašica Samanta Fabris koja je zadovoljna skupinom koja ih očekuje u Zadru:

”Velika nam je čast biti dio ovog natjecanja i sigurno ćemo se potruditi da se svi kod nas osjećaju ugodno. Mi reprezentativke za ovaj ćemo Euro raditi naporno cijelo ljeto, imamo i prije toga Europsku ligu koja će nam pomoći da se što bolje pripremimo. O samoj skupini mogu reći da je za nas dobra, tu je Italija protiv koje nam šanse ipak nisu toliko velike kao protiv ostalih suparnica, jer se sa svima njima možemo dobro nositi. Najvažniji će nam biti zdravstveni bilten, a mi ćemo dati sve od sebe. Nadamo se i mogućnosti prisustva publike na tribinama što bi nama bio dodatni vjetar u leđa.”

Povratku publike na tribine, a time i dodatnoj prednosti domaćeg terena, nada se i stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić:

”Mislim da smo izvukli vrlo zanimljivu skupinu gdje možda nisu suparnice iz prvog ešalona, ali sigurno zbog toga neće biti nimalo lakše, jer sve ekipe koje dolaze na EP su u ovom trenutku najbolje što Europa ima. Italija je favorit skupine, no mi se na domaćem terenu možemo nadati da budemo odmah do njih, da se izborimo za vrh skupine jer nam to otvara vrata drugog kruga i možda lakših suparnica dalje. Ne dvojimo da će izbornik Santarelli pripremiti ekipu na najbolji mogući način, a mi se nadamo da će se epidemiološka situacija popraviti i dvorane otvoriti za gledatelje do tada.”

Svaka reprezentacija mogla je birati jednog protivnika, a Hrvatska je izabrala Italiju. Ostale sudionike iz po četiri vaze izvlačile su odbojkašice i ambasadorice Eura Maja Ognjenović iz Srbije, Elitsa Vasileva iz Bugarske, hrvatska kapetanica Samanta Fabris i rumunjka Nneka Onyejekwe.

Uz Zadar ostali domaćini su Beograd, Cluj-Napoce i Plovdiv.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...