Ništa od popuštanja do kraja mjeseca, ali zato kreću test-tulumi za cijepljene: Na raznim događanjima masovno PCR testiranje

Nacionalni stožer civilne zaštite do kraja mjeseca neće popuštati epidemiološke mjere, no zato će provoditi pilot projekt održavanja raznih događaja na kojima će sudjelovati samo građani cijepljeni dvjema dozama, s tim da od posljednjeg cijepljenja moraju proći dva tjedna.

Nakon toga organizirat će se skupovi na kojima će biti i oni koji su u najviše posljednjih šest mjeseci preboljeli koronu, javlja Jutarnji list. Tjedan dana nakon događaja sudionici takvih okupljanja testirat će se PCR testovima, a pokaže li se da nije bilo prijenosa zaraze, brojke onih koji će moći na takve priredbe postupno će se povećavati.

Napominje se da će svi sudionici sudjelovati dobrovoljno, a dok traje skup, neće nositi maske niti se pridržavati distance. O rezultatima ovisi hoće li idući potez ka većem otvaranju biti omogućavanje koncerata i drugih većih događanja s većim brojem ljudi koji imaju neki oblik zaštite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...