Obnova rive starta u srpnju? Najava Lučke uprave šokirala Zadrane, Bilaver: “Ne bi bilo normalno da su bageri među turistima”

Iako se činilo kako će treći val pandemije potopiti i zadnje nade u dolazak stranih gostiju, otvaranje granica uslijed dobre procijepljenosti Europe bude nadu da će turistički promet živnuti i u Hrvatskoj.

Zadar će, pak, svoje dugoočekivane goste dočekati s teškom građevinskom mašinerijom u srcu grada. Šum mora i kliktaj galeba nadjačat će buka radnih strojeva.

Tako se barem dalo iščitati iz jučerašnje najave ravnatelja Lučke uprave Zadar Roberta Škifića.

Naime, govoreći o projektu obnove zadarske rive, Škifić je potvrdio kako bi radovi mogli početi za mjesec i pol dana, čim prođu žalbeni rokovi na odabir izvođača radova.

U prijevodu, riječ je o mjesecu srpnju, kada se i tradicionalno očekuje najveći broj turista.

Hoće li si Zadar zaista dozvoliti ovakav ishitren i da gospodarstvo zajednice poguban potez, upitali smo Josipa Bilavera, državnog tajnika za more i EU fondove.

Lučka uprava Zadar provela je postupak javne nabave i odabrala izvođača radova i nadzor. Kada završi žalbeni rok kreće se s pripremnim radovima kao jednim uvodom u cijeli posao. Ozbiljan posao neće se pokrenuti prije listopada. Ne bi bilo normalno da bageri i građevinski radovi budu među turistima, umiruje Bilaver javnost.

Sjetimo, radovi koji će trajati 27 mjeseci, obuhvaćaju rekonstrukciju obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., kao i dogradnju postojećeg gata u dužini od 15 metara. Projektom je predviđena i rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale. Iz Lučke upravu obećaju kako se postojeća obilježja zadarske rive neće mijenjati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...