Optužnica protiv 20-godišnjaka; Trgovkinjama prijetio nožem i skalpelom, jednu oborio i na pod

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjena dva kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela razbojničke krađe iz čl. 231. st. KZ-a, kaznenog djela teške krađe i kaznenog djela krađe.

– Okrivljenika se tereti da je od 13. siječnja do 4. ožujka 2021. u Zadru; u namjeri da se domogne novca, a u jednom slučaju i odjevnih predmeta; u dva navrata ušao u trgovine i u jednoj djelatnici zaprijetio nožem, a u drugoj skalpelom te od djelatnica otuđio novčane iznose od oko 4.200,00 kuna u prvom slučaju, i 3.100,00 kuna u drugom slučaju.
Tereti ga se da je svom stanodavcu otuđio iz obiteljske kuće četiri novčanika u kojima je ukupno bilo 1.700,00 kuna, kao i da je na drzak način ušao u jednu od trgovina u kojoj je prethodno počinio razbojništvo, te pred dvije djelatnice otvorio kasu blagajne i otuđio novčani iznos od 4.000,00 kuna. Okrivljenika se tereti da je razbojničku krađu počinio u prodavaonici u Zadru u kojoj je uzeo određene odjevne predmete koje nije želio platiti, a kada ga je u tome pokušala spriječiti djelatnica, okrivljenik je uporabio silu i srušio ju na pod te pobjegao s otuđenim artiklima, stoji u optužnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...