Optužnica za obiteljsko nasilje protiv 57-godišnjaka iz okolice Zadra; Prebio partnericu, morali intervenirati i liječnici

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 5. svibnja  2021., nakon provedenog  istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1964.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, nasiljem u obitelji iz čl. 179a KZ-a i kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju.

– U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 17. travnja 2021. u jednom mjestu na području Zadarske županije, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojom izvanbračnom suprugom, postupio protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Tereti ga se da je suprugu bez ikakvog povoda više puta vrijeđao i, u namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, bio fizički nasilan prema njoj zbog čega joj je pružena bolnička liječnička pomoć zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda. Okrivljenikovo ponašanje i postupci izazvali su kod oštećenice osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći, piše u obrazloženju.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...