Ovo se ne viđa baš svaki dan; Ribar s Dugog otoka “digao” lignju od čak 1,8 kilograma!

Iz Zaglava sa Dugog otoka Novom listu javio se Damir Ramov, svima znan kao Zapata sa ulovom koji svojim gabaritima opravdano zaslužuje medijski prostor.

– Svi koji me poznaju, znaju jako dobro da sam ja stalno na moru. Ne bojin se ja ni juga ni bure, ni kiše ni sunca… Poštujen ja i vrime i nevere, ali i ne dršćen baš nad svakin valom. More poznam i volim ga i ono voli mene, priča Zapata.

– Uglavnom lovin mrižama. Nije to lagan posa, ali kad voliš more i ribolov ka ja, onda ti ništa nije teško. A bilo je tu svakakvih ulova, od ogromnih raroga, do barakuda… Ma svašta se ulovi kad si stalno na moru, nastavlja Zapata svoju priču.

– I ovoga je puta bilo sve ka što je i inače, samo što je umisto ribe na pajole isplivala lignja. Diga san je iz mriže što se tu i tamo i dogodi, ali ne baš toliko često i ne ovolika. Mriže sam utopija ne četrdeset metara dubine i tamo se uplela. Biće je došla za nekon ribom koja je već bila u mriži ili je samo naišla dok san mriže diza, ko će sad znati. Kako god bilo, uplela se i više nije mogla vanka. A bija je južni kurenat toliki da je more teklo ka rika, baš je bija problem… Ali što je to za mene Mrižu san diga i sa njon lignju. I kad san je izvaga ispalo je da je teška kil i osandeset što i nije baš tako malo i ne viđa se baš svakog dana. Pa evo je, neka svit vidi što Zapata lovi!, zaključuje.

;

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...