Ovo su detalji za održavanje svadbi, Božinović najavio visoke kazne za kršenje mjera

Stožer je i službeno predstavio novo ublažavanje mjera, a koje se, među ostalim, odnosi na povećanje broja ljudi na svadbama na 100, otvaranje zatvorenih dijelova restorana, dulje radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 23 sata. Novost će biti i otvaranje sajmova na otvorenom. Ublažene mjere vrijedit će od petka.

Obustava svadbenih svečanosti bi i dalje bila na snazi, ali bi se mogla održati uz najviše 120 uzvanika, a morala bi se prijaviti nadležnoj civilnoj službi i županijskoj zaštiti najkasnije pet dana prije početka, rekao je Božinović, dodavši da osobe moraju ili biti potpuno cijepljene ili imati negativan test ili preboljeti covid, a popis svih uzvanika uz imena i prezimena te OIB-e moraju biti dostavljeni civilnoj zaštiti, rekao je ministar Davor Božinović.

Neće biti ograničenja radnog vremena na svadbama. Organizator treba voditi brigu o tome jesu li svi nazočni, i uzvanici i osoblje, pjevači, imaju li potvrdu koju trebaju imati, rekao je Božinović.

Svi uzvanici će morati potpisati da znaju sve o mjerama, i dati dozvolu da se podaci koje daju mogu provjeriti. Što se tiče naših registara, mi ćemo moći provjeriti je li osoba preboljela, je li cijepljenja ili se testirala… Svi podaci o cijepljenima, testiranima i pozitivnima dostupni su HZJZ-u i želimo poručiti pogotovo organizatorima, a i svima, da će se ti podaci provjeravati i ukoliko dođe do spoznaje da se netko nije pridržavao, onda ćemo biti prisiljeni primjenjivati sankcije koje su propisane u zakonu o sustavu civilne zaštite, a to su, kao što znate, vrlo visoke sankcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...