Plenković došao pružiti podršku pred drugi krug izbora: “Iza Longina i Dukića su brojni ostvareni projekti”

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u četvrtak poslijepodne u Zadru s Brankom Dukićem i Božidarom Longinom, kandidatima HDZ-a za gradonačelnika Zadra i župana Zadarske županije istaknuvši da su to provjereni ljudi iza kojih su brojni ostvareni projekti.

Uoči drugog kruga lokalnih izbora, premijer je čestitao kandidatima HDZ-a u Zadarskoj županiji na ostvarenim rezultatima u prvom krugu te dao potporu, kako je rekao, provjerenim ljudima iza kojih su brojni ostvareni projekti.

Uvijek je zadovoljstvo doći u Zadar i snažno podržati naše kandidate na lokalnim izborima. Čestitam svima na izrazito uvjerljivim rezultatima. Božidaru Longinu, za kojega sam uvjeren da će obnoviti svoj mandat i voditi Zadarsku županiju sljedeće četiri godine, te Branku Dukiću za kojega sam siguran da će mu Zadrani opet dati povjerenje. Vjerujem da je u protekle četiri godine zaslužio novi mandat sa svojim brojnim aktivnostima i postignućima, kao i sa programom i vizijom budućnosti Zadra, kao liječnik, gradonačelnik i čovjek kojega ljudi vole ovdje u Zadru. Vjerujem da će dobiti još jednom povjerenje birača, kazao je i podsjetio na to da je Zadarska županija u proteklom razdoblju kroz reformu financiranja lokalne i područne samouprave dobila 36 posto prihoda više nego prije reforme, 2017. godine, odnosno da je do danas ugovoreno 3,36 milijardi kuna vrijednih projekata koji se financiraju sredstvima EU.

Upravo je sada, u drugom krugu izbora, važno osloniti se na ozbiljne, odgovorne, pouzdane, stabilne i dokazane lidere na razini grada i županije. Vjerujem da će gospodin Božidar Longin i gospodin Branko Dukić dobiti povjerenje građana iduće nedjelje, za kraj je poručio Plenković.

Božidar Kalmeta zahvalio mu je na dolasku.

Premijer Plenković je u četiri godine više puta bio u Zadru i Zadarskoj županiji nego svi premijeri prije njega zajedno. Uz njegovu pomoć realiziran je cijeli niz projekata. Želim pozvati sve Zadranke i Zadrane, sve žitelje Zadarske županije, da 30. svibnja izađu na izbore i svoj glas daju Longinu i Dukiću, kazao je Kalmeta.

Župan Božidar Longin iskoristio je ovu priliku kako bi govorio o oporavku zadarskog gospodarstva.

Premijeru zahvaljujem na podršci sve ove godine, na tome što je stao uz Zadar i Zadarsku županiju i na svim projektima koje smo završili i koji su u tijeku. Hvala i na brizi kroz proteklu godinu korone tijekom koje ne samo da nismo izgubili radna mjesta, nego ih je na današnji dan i više nego prošle godine. Pred nama je ozbiljan program do 2025. godine, on je utemeljen i realan. I dalje ćemo jačati zdravstvo, našu bolnicu, završiti dnevne bolnice… Naravno, pred nama je i oporavak gospodarstva, a što je već započelo, turističke najave sve su bolje, vratili smo bazu Ryanaira u Zadar, procijepljenost je sve bolja i nadamo se sezoni iznad svih očekivanja. Zadarska županija zajedno sa gradom Zadrom ide dalje. Uvjeren sam u pobjedu, kazao je..

Zadarski gradonačelnik i kandidat HDZ-a za novi mandat, Branko Dukić, dodao je:

Ne sudjelujem u kampanji vrijeđanjem i stvaranjem kaosa, ali sam po anketama i dalje favorit izbora. U mom je programu mnogo novina, pogotovo što se tiče uključivanja građana u donošenje odluka. Zajednički ćemo i na drukčiji način donositi odluke, zaključio je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...