PODRŽAO GA ŽUVELA Posljednje obraćanje Vučetića pred izbore: “Od Enia očekujem podršku jer i on pripada ovom demokratskom ‘dalmatinskom proljeću'”

Nezavisni kandidat za župana, Ivica Žuvela i kandidat za gradonačelnika koalicije “Srcem za Zadar”, Marko Vučetić, održali su završnu konferenciju za medije pred drugi krug nedjeljnih izbora.

Kako je rekao Žuvela, što se oporbe tiče, kampanja nije bila korektna.

-Koliko god jesmo različiti, mislim da je bilo puno uvažavanja jedno drugog i to je polučilo rezultat da prvi puta imate nezavisnog kandidata za župana u drugom krugu, kao i nestranačkog kandidata za gradonačelnika Zadra. To je veliki potez za ovaj grad i u zbog toga u nedjelju nećete imati izbore već referendum: želite li da sve bude po starom ili želite promjene? Ako želite promjene, onda smo nas dvojica nosioci promjene i zbog toga podržavam kolegu Vučetića za gradonačelnika, poručio je Žuvela.

– Građani su u prvom krugu dvotrećinskom većinom odlučili za promjene u Zadru, ali i za promjene u županiji. Promjena u županiji dolazi po nezavisnom Ivici Žuveli i po meni kao nestranačkom kandidatu za gradonačelnika. Grad Zadar je dosada bio monolitni grad koji je zagušen hadezeovskim strukturama. Mi smo pokazali da možemo djelovati drugačije, da možemo okupljati, uvažavati volju građana i da želimo biti oblikovani na demokratski način od demokratske volje građana, kazao je Vučetić, a upitan što očekuje od Enia Meštrovića, kaže da očekuje njegovu podršku u Gradskom vijeću.

– Sasvim je razvidno da Enio Meštrović pripada ovom demokratskom “dalmatinskom proljeću” koje je procvalo zahvaljujući i njegovoj listi“, rekao je Vučetić, a osvrnuo se i na svoju najavu da će jedan svećenik biti zadužen za jedan gradski resor te reakciju crkve na njegovu izjavu:

-To što je Crkva ovako brzo reagirala na moju najavu da će jedan svećenik biti zadužen za jedan gradski resor ne znači da Crkva ne podržava. To zapravo tumačim kao jednu brzu podršku Crkve. Imajte na umu da je Crkva najavila da će napraviti kanonske izvide zbog svećenika na Dugom otoku što je 10. travnja vješao zastave, no to se još uvijek nije dogodilo. Sad je brzinski izašla s priopćenjem u kojem kaže da svećenik ne može politički djelovati što je istina ali ako svećenik bude djelovao u javnom životu da mu moguće prijeti suspenzija. To ne znači da taj svećenik neće djelovati nego to samo znači da taj svećenik ako bude djelovao da će moguće doživjeti sankcije od strane Crkve. I to je razlog zbog kojih ja sad ne izlazim s njegovim imenom jer nema potrebe da taj svećenik doživi sankcije, a građani grada Zadra ako želite saznati tko je taj svećenik morat ćete glasovati za mene“, poručio je Vučetić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...