Pojavila se inicijativa da Pomorska škola nosi ime Svetka Perkovića; Perinić: “Struku, politiku i obitelj treba uključiti u odluku kako mu se odužiti”

Koliki je utjecaj Svetko Perković ostavio na generacije učenika, dokazao je veličanstven ispraćaj u Foši na dan njegova sporova.

Mladi koji ga pamte po vedrom duhu i mudrim savjetima dosjetili su se načina kako da ime legendarnog ravnatelja i profesora nikada ne izblijedi iz zadarskog javnog prostora.
Pokrenuli su peticiju kojom prikupljaju popise kako bi Pomorska škola u Zadru nosila ime Svetka Perkovića.
Želja im je da o njemu jednoga dana pričaju budući naraštaji pomoraca, oni koji nisu imali čast da im ovaj veliki čovjek i pedagog bude mentor u formativnim godinama.

Znaju li kolege nastavnici za inicijativnu i kako je komentiraju, upitali smo v.d. ravnatelja škole Marina Perinića.

Upoznat sam s postojanjem inicijative za promjenu imena škole u Pomorska škola Svetka Perkovića. On je svojim radom zadužio ne samo školu, već i cijelu zajednicu i stoga svakako zaslužuje takvu čast. No, smatram i da u usvajanju sličnih inicijativa treba biti oprezan i dozvoliti jedan vremenski odmak. Sjećam se razgovora s njim na sličnu temu kada je preminuo Ivan Paša te se pojavila ista inicijativa. Trenutno smo preplavljeni emocijama i skloni smo ishitrenim reakcijama. Kada nam se dojmovi malo slegnu, svakako bi trebalo povesti raspravu o tome kako se odužiti Svetku Perkoviću za njegov doprinos. Hoće li to biti naziv škole, ulica, kip ili slično je pitanje na koje bi trebali zajedno odgovoriti struka, politika i obitelj, odgovara nam Perinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...