Posljednja projekcija u zatvorenom; U Kino Zoni pogledajte nagrađivanu satiričnu dramu “Kvadrat”

Za kraj filmski bogatog svibnja u Kino Zoni sačuvali su za vas jedan pravi dragulj. Naime, prije negoli startaju s njihovim ljetnim programom i izađu izvan dvorane, ove srijede vas još očekuje i projekcija višestruko nagrađivane satirične drame ”Kvadrat”.

Christian je cijenjeni kustos muzeja suvremene umjetnosti, razveden, ali predan otac dvoje djece koji vozi električni automobil i podržava dobre ciljeve. Njegov sljedeći postav je “Kvadrat”, instalacija koja prolaznike poziva na altruizam, podsjećajući ih na njihovu ulogu odgovornih suljudi. Ali ponekad je teško opravdati vlastite ideale: Christianov glupi odgovor na krađu telefona odvlači ga u sramotne situacije. U međuvremenu, PR agencija muzeja kreirala je neočekivanu kampanju za “Kvadrat”. Odgovor je prenagljen i šalje Christiana, kao i muzej, u egzistencijalnu krizu.

Ruben Östlund (“Turist”) svojim je filmom “Kvadrat”, o uglednom kustosu čiji se život okrene naglavačke kada mu nasred ulice ukradu mobitel i novčanik, obilježio suvremenu nezavisnu filmsku scenu 2017. godine. U Cannesu je osvojio Zlatnu palmu, glavnu nagradu festivala, a potom je trijumfirao na dodjeli Europske filmske akademije osvojivši nagrade za najbolji film, komediju, režiju, scenarij, glumca (Claes Bang) i scenografiju. Uz izvrsnog Claesa Banga u filmu dvije važne uloge nose i američki glumci Elisabeth Moss (“Dobri momci”, “Sluškinjina priča”) i Dominic West (“Žica”, “Preljub”).

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...