Priča o Ričardu: “Nisam umišljen da sam ja neki kur*c drug’čiji, ja sam tak’i kak’i jesam”

Ričard je kandidat za gradonačelnika Zadra na predstojećim lokalnim izborima. I dok su ga neki, dok je tek prikupljao potpise za kandidaturu, svrstavali u neozbiljne izborne likove, svima koji imalo poznaju Zadar jasno je da je Ričard sve samo ne neozbiljan. I da kandidati gradskih ogranaka HDZ-a i SDP-a s punim pravom strepe od toga koliko bi im glasova Ričard zapravo mogao odnijeti.

Riječ je o alter egu poznatog i omiljenog zadarskog umjetnika, humanista i političkog aktivista Enija Meštrovića čije ime i lik zna svaki Zadranin. “Dobar čovik”, “Fantastičan čovik”, “Čovik je vrhunski, i Ričard i Enio, legende su i jedan i drugi”, govore za Index redom Zadrani koje su zatekli na Poluotoku i upitali za mišljenje o Ričardu.

Što na sve to kaže sam Ričard?

“Ja sam narodni čovik. Ja sam čovik nji’ov od jutra do sutra… Nazdravimo, popijemo, zapivamo… Ja nisam umišljen da sam ja neki kurac drug’čiji, ja sam tak’i kak’i jesam”, govori Ričard o razlozima svoje popularnosti.

Enio na nešto drugačiji način objašnjava kandidaturu.

“Osjećam društvenu odgovornost da napravim nešto više za ovaj grad. Ono što sam doživio na prikupljanju potpisa za kandidaturu, e to je nešto više od politike”, kaže nam Enio i govori da je Ričard s njim do kraja. “Moje obećanje je, pošto sam bolesni perfekcionist, ako mi se ovo dogodi, onda ćete me imati četiri godine… To znači da će mi se odraziti na zdravlje, da ću emotivno izgorjeti, ali dat ću se gradu. Ako uđem u ovo do kraja, imat ćete me do kraja”, poručio je Enio biračima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...