PRVO DALMATINSKO FINALE NAKON 2008.; Mršić: “Maksimalno respektiramo Split”

Prvo dalmatinsko finale od 2008. godine kad je Zadar slavio protiv Splita u finalnoj seriji 3-2. To je također bio zadnji put kad je Zadar osvojio naslov prvaka Hrvatske.

13. godina kasnije Zadrane čeka novo finale protiv Splita, drugoplasirane momčadi ovogodišnjeg izdanja HT Premijer lige.

Sutra u 18 sati, igra se prva finalna utakmica u dvorani Krešimira Ćosića.

Ove sezone Zadar i Split su se sastali šest puta (jednom u Kupu, dva puta u ABA ligi i tri puta u HT Premijer ligi), momčad Veljka Mršića slavila je četiri puta.

Jedno od tih slavlja je bilo u Omišu, u finalu Kupa Krešimira Ćosića, kad je Zadar nakon četiri ključne trice u posljednjoj četvrtini, osvojio svoj drugi uzastopni Kup.

Splićani su se u polufinalu borili protiv Cibone gdje su oba puta uvjerljivo slavili te su s dvokorakom ušli u finale. Podsjećamo kako je Zadar protiv Gorice morao odigrati majstoricu, u dvije domaće pobjede protiv Bikova, Zadrani su upisali visoke pobjede.

Aleksandar Bursać je u finalu Kupa protiv Splita upisao 14 poena uz 5 skokova te je bio važan akter u tom slavlju.

“Plasirali smo se u finale, napravili smo još jedan korak prema našem glavnom cilju. Imali smo taj jedan neočekivan poraz od Gorice u polufinalu, ali mislim da je to nama pomoglo da se više s bližimo i da sad idemo puni samopouzdanja dalje. Čeka nas jako težak posao, Split se digao, ali ja vjerujem u svoju ekipu, mi za ovo radimo cijelu sezonu. Mislim da smo sad postali prava momčad, trebalo je vremena. Nadam pozitivnom ishodu,” istaknuo je Bursać.

Veljko Mršić može postati drugi trener u povijesti Zadra koji je osvojio duplu krunu i prvenstvo i kup.

“Ostvarili smo još jedan cilj koji smo imali prije početka sezone, a to je ulazak u finale prvenstva Hrvatske. Sigurno nećemo biti zadovoljni samo s tim, nego želimo odigrati najbolje što možemo i pokušati osvojiti naslov prvaka. Split je jako dobra momčad, prije finala Kupa rekao sam da su šanse 50/50, stojim pri tome i sada. Split se u zadnje vrijeme digao, igraju sve bolje i bolje. Nakon poraza od Sparsa posložili su neke stvari, dobili su jako važne utakmice protiv Sparsa i Cibone. Očekujemo jedno jako dobro finale i maksimalno ih respektiramo bez obzira na to što imamo tri uzastopne pobjede protiv Splita. Ovo je finale, tko bude hladnije glave i koncentriraniji, taj će biti bliži pobjedi,” najavio je utakmicu Veljko Mršić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...