Puntamičani svladali Šibenku i potvrdili peto mjesto na ljestvici uoči doigravanja

Košarkaši Sonik Puntamike na domaćem su terenu u zaostalom susretu 33. kola HT Premijer lige pobijedili Šibenku rezultatom 100:99 i potvrdili peto mjesto uoči početka doigravanja, izjednačivši najbolji rezultat u povijesti kluba ostvaren prije točno deset godina.

Premda u prepolovljenom sastavu bez šestorice vrlo bitnih igrača, Vlašićevi momci su odigrali izvrsnu utakmicu i velikim preokretom u posljednjim sekundama došli do važnog trijumfa.

Prvih nekoliko minuta je proteklo u izjednačenoj borbi dvaju ravnopravnih suparnika, ali nije trebalo dugo čekati da Šibenčani preuzmu rezultatsku inicijativu i odvoje se na nekoliko posjeda prednosti.

Bolešću i brojnim izostancima osakaćeni Puntamičani pružali su dobar otpor, pri čemu je važnu rolu odigrao povratnik Ante Gospić koji je s dva dalekometna ubačaja krajem prve četvrtine nagovijestio da će ovo biti njegova večer. U drugoj dionici smo gledali pravu šutersku rapsodiju s obje strane okrunjenu s čak 11 trica, po pet na domaćoj i šest na gostujućoj strani, no dojam je da momci s Baldekina nisu mogli biti zadovoljni sa zalihom od osam poena (51:59) koju su odnijeli u svlačionice.

Nastavak je donio nešto sporiji ritam koji je odgovarao Soniku, no Šibenčani su bili ti koji su „zadali prvi udarac“.

Miković i Širko su vezali dva dobra napada i sredinom treće četvrtine odveli svoju momčad na prvu dvoznamenkastu prednost (60:70). S istom razlikom se ušlo i u odlučujuću dionicu u kojoj su gosti sve do 33. minute kontrolirali rezultat. A onda je krenulo. Povratak Sonika je tricom započeo kapetan Dino Palčić, nastavio raspoloženi Gospić, a nakon nove trice Palčića polaganjem u kontri završio kadet David Pavin. Ipak, Šibenčani su odgovorili preko svojih udarnih karika Freemana, Širka i Mikovića i u posljednje dvije i pol minute ušli s ugodnih plus sedam (87:94).

Činilo se tada da je priči kraj, ali s time se nisu složili srčani Zadrani koji su se odbijali predati te su uzvratili preko svog trijumvirata Palčić-Petani-Gospić i u posljednjih 60 sekundi ušli sa samo pola koša zaostatka (96:97). Na Širkovo polaganje uzvratio je Ante Gospić, a onda je Domagoj Šarić izgubio loptu te je Sonik dobio posljednji napad.

Ideja je bila spustiti loptu Gospiću koji je do tog trenutka ubacio 36 poena, no gosti su dobro zatvorili najboljeg strijelca Puntamike pa je lopta došla do Palčića koji je krenuo u prodor i u posljednjim sekundama pogodio za pobjedu i veliko slavlje u Jazinama.

Četvoricu dvoznamenkastih u domaćim redovima predvodio je izvrsni Ante Gospić s 36 koševa, a pratili su ga Teo Petani i Marino Šarlija s 18, odnosno 14 poena, dok je junak zadarske pobjede Dino Palčić susret završio s 12 koševa i devet asistencija. Najefikasniji kod Šibenke bio je Milija Miković s 25 poena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...