Radovi na rivi trajat će 27 mjeseci; Gat će se rekonstruirati kao brodsko pristanište, projekt obuhvaća i Liburnsku obalu

Riva će zasjati u novom ruhu.

Naime, donesena je odluka o odabiru izvođača građevinskih radova u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Radovi, koji će trajati 27 mjeseci, obuhvaćaju rekonstrukciju obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., duljine 905,82 metara i širini od 5,0 do 5,6 metara, kao i rekonstrukciju, otprilike 64,5 metara i dogradnju u dužini od 15 metara postojećeg gata, čime će dobiti dimenzije kakve je imao kada je izgrađen prije stotinjak godina kao brodsko pristanište.

Sukladno projektnoj dokumentaciji, postojeća obilježja prostora neće se mijenjati, te će se uzeti u obzir postojeće stanje u pogledu konfiguracije obale, nagiba i svih korištenih materijala.

Projektom je predviđena i rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale, duljine 600 metara i širine 5 metara.

Rekonstrukcija će obuhvatiti sljedeće bitne elemente: uređenje obale, rješavanje oborinske odvodnje, izvedbu tri nova energetska ormarića i njima pripadajuće vodovodne i elektroinstalacijske mreže.

Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.

Za projekt su pristigle dvije ponude. Javila se Zajednica ponuditelja KALI GRADNJA d.o.o., Kali, Briv Construction d.o.o., Podgorica, Crna Gora i Zajednica ponuditelja ADRIAING d.o.o. Koper, Slovenija, Adriaing d.o.o., Buje.

Sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja Adriaing d.o.o. sa sjedištem u Kopru, Republika Slovenija i Adriaing d.o.o. Buje, u iznosu od 47.798.253,94 kuna bez PDV-a, odnosno 59.747.817,43 kuna s PDV-om.

Nakon isteka žalbenog roka s odabranim ponuđačima potpisat će se ugovor, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...