Rođeni Zemuničanin Filip Šestan uživa na pripremama u Zadru: “Silno želimo nastup na Europskom prvenstvu”

Reprezentativne pripreme često znaju biti dugotrajne i naporne, fizički napose, ali i psihički, jer su igrači daleko od kuće, u posebnom režimu rada, obično sve to dolazi nakon naporne klupske sezone… Ali nije uvijek baš uvijek, i ne padaju pripreme naporno svakome.

Naime, Filip Šestan, 195 cm visoki primač-pucač koji će za mjesec dana napuniti 26 godina, baš uživa u pripremama u Zadru – jer je doma! Ovaj momak rođen u Zemuniku, jedva je čekao okupljanje naše nacionalne vrste, jer je kod kuće uvijek najljepše.

– Stvarno sam jedva dočekao pripreme, niti duži odmor mi nije trebao nakon naporne klupske sezone, kaže Filip, jedan od najpouzdanijih odbojkaša s popisa izbornika Emanuelea Zaninija.

– Čak sam trebao doći i prije doma, ali odužilo se slavlje u klubu nakon što smo osvojili naslov prvaka.

Radi se o rumunjskoj momčadi ArcadaGalati, u kojoj je igrao protekle sezone, nakon što je dvije godine prije nastupao za ‘ljutog’ konkurenta, Universitateu iz Craiove. Prije toga je igrao u Padovi i Ribola Kaštelima, prenosi Hrvatski odbojkaški savez.

– Bila je to duga, teška i naporna sezona, na kraju ovjenčana naslovom prvaka, što će se jedino kasnije pamtiti. Krenuli smo već 1. kolovoza s klupskim pripremama, a završili prvenstvo prije dva tjedna, no u klubu i gradu zaredali su sa slavljima pa je to malo duže potrajalo.

Osim domaćeg trofeja Šestanov je klub igrao uspješno i na europskom planu.

– Na kraju smo osvojili peto mjesto u CEV kupu, izgubili od prvaka Dinama iz Moskve. Je, dobra je bila sezona, i za klub, ali i za mene, zadovoljan sam kako sam igrao.

I u Galatiju su zadovoljni, jako, pa su mu ponudili novi ugovor.

– Jesu, ali još nisam ništa odlučio, jer važem i neke druge ponude, iz nekih jačih nacionalnih liga. No, neću dugo čekati, ne bi niti bilo korektno, već ću ubrzo ‘presjeći’ i odlučiti.

A dok to ne napravi odrađivat će dva jaka treninga dnevno pod izborničkom paskom talijanskog stručnjaka Zaninija.

– Iako je došao nekoliko dana kasnije na pripreme, jer se prvenstvo Hrvatske odužilo, i on s Mladosti uzeo također naslov prvaka, nije bilo nikakvih problema, jer je već do sada postavio sustav koji su njegovi pomoćnici samo slijedili. Tu se naročito kao trener istaknuo moj nekadašnji suigrač Tomislav Ćošković koji je sada prvi Zaninijem asistent. Dobro je što znamo Zaninijevu odbojkašku filozofiju, jer ionako nemamo puno vremena na raspolaganju, već ovog vikenda je prvi, a idućeg drugi kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo.

Jaka dva turnira na kojima će trebati pobijediti nekadašnjeg olimpijskog prvaka Nizozemsku te Švedsku.

– Nizozemce poznajemo, igrali smo s njima u proteklom periodu, pa iako su možda favoriti skupine, mi se ne predajemo. Šveđani su puno veća nepoznanica, no bez obzira na sve, naša je taktika jasna – idemo na glavu protiv jednih i drugih, pa što bude. Silno želimo nastup na Europskom prvenstvu, i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo. Srećom smo u trenutno najjačem sastavu, nema nekih većih ozljeda, atmosfera je odlična i nema razloga da ne prikažemo dobre igre. Pogotovo u mom Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...