Službeno je: Nakon 27 godina braka razvode se Bill i Melinda Gates

Bill i Melinda Gates razvode se nakon 27 godina braka, a kao razlog bračnog brodoloma navode nemogućnost da rastu i napreduju dalje kao par.

Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo naš brak. Tijekom 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece te osnovali organizaciju koja djeluje u cijelome svijetu omogućavajući ljudima da vode zdrave, produktivne živote. Nastavljamo dijeliti vjeru u tu misiju i nastaviti ćemo sa zajedničkim radom u organizaciji, no ne vjerujemo da možemo nastaviti dalje rasti i napredovati kao par u ovom, narednom periodu naših života. Molimo za privatnost naše obitelji kao bismo se prilagodili ovom novom životu, napisali su Bill i Melinda Gates na Twitteru i time odmah privukli pozornost i izazvali nevjericu brojnih korisnika popularne društvene mreže.

Par se upoznao krajem 80-ih kada se Melinda pridružila Billovoj tvrtki Microsoft. Par, nakon 27 godina braka, ima troje djece te zajednički vode zakladu Bill & Melinda Gates. Organizacija je potrošila milijarde dolara za ciljeve kao što su borba protiv zaraznih bolesti te poticanje cijepljenja djece.

Bill i Melinda Gates, zajedno s investitorom Warrenom Buffettom, stoje za kampanje ‘Giving Pledge’ koja potiče izuzetno bogate ljude da većinu svog bogatstva daju u dobrotvorne svrhe. Prema Forbesu, Bill Gates je četvrta je najbogatija osoba na svijetu, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...