Cestitka_Uskrs

SLUŽBENO Na svadbama do 120 ljudi, alkohol se prodaje do 23 sata, radit će dječje igraonice i plesne škole…

Od ponoći u Hrvatskoj na snagu stupaju ublažene mjere protiv koronavirusa.

Mjere će vrijediti do polovice lipnja. Stožer ih je službeno objavio.

Dopušta se rad restorana i usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, dok kafići i objekti koji poslužuju samo pića i dalje mogu raditi samo na otvorenom.

Pekarnice mogu raditi do 23 sata umjesto do 22, a isto se odnosi i na zabranu prodaje alkoholnih pića od 23 do 6 ujutro.

Na pogrebima nema ograničenja broja osoba, ali sućut se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Uz stroge epidemiološke mjere, usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, a ne samo na terasama, dozvoljeno je svim restoranima, kao i slastičarnicama koje imaju minimalne tehničke uvjete za usluživanje hrane ili slastica.

Na svadbi može biti do 120 uzvanika, moći će trajati dulje od 23 sata, a organizator treba voditi brigu o tome jesu li svi cijepljeni, testirani ili preboljeli covid-19, a to nisu samo uzvanici nego i osoblje, pjevači, svi koji sudjeluju u svečanosti.

Bitno je da organizator mora informirati o uvjetima sve osobe na svadbenoj svečanosti, uz obavijest o tome civilnoj zaštiti pet dana prije održavanja svadbe te pridržavanja posebnih preporuka i uputa.

Radno vrijeme casina, automat klubova i mjesta za klađenje može biti do 23 sata.

Ukida se obustava rada plesnih škola, radionica i dječjih igraonica.

I dalje ostaje zabrana treninga u školskim dvoranama, a u ostalim dvoranama bit će dopušteni. Također se dopušta održavanje sajmova na otvorenom uz obvezne maske.

Za vjerske obrede se više ne primjenjuje ograničenje do 100 osoba, već prema veličini prostora, minimalno četiri kvadrata po osobi.

Ukida se ograničenje maksimalno 40 posto popunjenosti u javnom prijevozu, a ostaje obveza korištenja maski.

Kad je riječ o prelasku granica, djeca do 12 godina koja putuju s roditeljima koji imaju potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan test, ne moraju imati negativan test ili ići u samoizolaciju, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...