Tri vozača kažnjena zbog izazivanja prometnih; 28-godišnjak dobio 26 tisuća kuna kazne, turist na Viru pobjegao s mjesta nesreće

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te su u optužnim prijedlozima predložene sankcije.

Dana 30. travnja 2021. godine oko 20.25 sati u Islamu Latinskom na DC-08, 28-godišnji vozač osobnog automobila Kia izazvao je prometnu nesreću na parkiralištu benzinske postaje kojom prilikom je nastupila materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba.

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,05 g/kg te je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i priveden na postupanje u službene prostorije policije gdje je po završetku istog, protiv 28-godišnjaka podnesen optužni prijedlog.

Zbog počinjenja tri prometna prekršaja (izazivanje prometne nesreće, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom prije stjecanje prava) nadležnom prekršajnom sucu je predloženo da u prekršajnom postupku protiv 28-godišnjaka odredi mu novčanu kaznu od 26.300,00 kuna kao i izreče zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u vremenu od 6 mjeseci, po stjecanju prava.

Također, istog dana u 18.42 sati u Viru na obilježenom parkiralištu, 58-godišnji vozač osobnog vozila Volkswagen našičkih registarskih oznaka je pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg izazvao prometnu nesreću kojom prilikom je oštetio vozilo koje se nalazilo parkirano u blizini, nakon čega se udaljio s mjesta događaja, a da prethodno oštećeniku nije ostavio svoje podatke. U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta.

Policijski službenici su 58-godišnjaka ubrzo pronašli te uhitili. Nakon provedenog kriminalističkog  istraživanja, zbog počinjenja tri prometna prekršaja (izazivanje prometne nesreće, vožnja pod utjecajem alkohola, napuštanje mjesta prometne nesreće) nadležnom prekršajnom sucu je predloženo da se prekršajnom postupku protiv 58-godišnjaka odredi novčana kazna od 25.000,00 kuna kao i izreče zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u vremenu od 9 mjeseci.

Prekršajni sudac protiv optuženika donijet će rješenja u zakonski propisanom roku.

Jučer, 20. svibnja oko 17.25 sati u Splitskoj ulici u Zadru, 39-godišnji vozač osobnog vozila Škoda zadarskih registarskih oznaka je na parkiralištu izazvao prometnu nesreću u kojoj je nastupila materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba.

Utvrđeno je kako je vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenih prekršaja (izazivanje prometne nesreće te upravljanje vozilom  prije stjecanje prava ), 39-godišnjak, inače recidivist u činjenu prometnih prekršaja je uz optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...