U Hrvatsku stigli kućni testovi na koronavirus, koštat će od 75 do 85 kuna

U Hrvatsku je stiglo prvih 10.000 kućnih testova na koronavirus, a četvrtak ih stiže još 20.000. Testovi će od četvrtka biti u ljekarnama.

Jakov Radošević, član Uprave Medike, rekao je kako će test koštati od 75 do 85 kuna. Dodao je kako su to prvi testovi koji su prijavljeni i odobreni od strane HALMED-a.

“Sutra ujutro će krenuti distribucija po ljekarnama u cijeloj Hrvatskoj”, kazao je Radošević.

Dodao je kako očekuje da bi do kraja petka sve zainteresirane ljekarne i trgovine za promet na malo mogle ponuditi građanima takav test.

“Testom se registrira kvalitativna prisutnost antigena. Taj se test koristi na površini nosa, nosni bris je na oko 2-2,5 cm, stavlja se u tekućinu a rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta. U maloprodaji će koštati 75-85 kuna”, rekao je Radošević za HRT koji očekuje kako će u Hrvatsku doći i testovi drugih proizvođača.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...