U lipnju nastavak mjera potpora za očuvanje radnih mjesta: “Dosad smo potrošili 10,5 milijardi kuna”

Vlada će u lipnju nastaviti s potporama za očuvanje radnih mjesta za poslodavce i obrte zahvaćene krizom zbog pandemije covida-19, a kriteriji, skupine poslodavaca te visina subvencije bit će isti kao do sada, rekao je premijer Andrej Plenković na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Izvijestio je da je država od ožujka prošle, do zaključno 25. svibnja ove godine, za potpore za očuvanje radnih mjesta izdvojila 10,5 milijardi kuna, kojima je obuhvaćeno više od 680.000 radnika i više od 120.000 obrtnika i poslodavaca.

Rekao je i da je unatoč izvanrednim okolnostima uzrokovanim koronavirusom broj osiguranika državnog mirovinskog zavoda veći nego 2020. i 2019. godine te da je prosječna neto plaća veća je od 7.000 kuna.

“Daljnjim mjerama i aktivnostima podupirat ćemo rad i opstojnost naših poduzetnika jer je zapošljavanje i očuvanje radnih mjesta jedan od najvažnijih prioriteta gospodarskog razvoja i oporavka”, rekao je premijer.

“Možemo biti iznimno zadovoljni rezultatom koji su dosadašnje mjere polučile. Tržište rada je stabilno, nije došlo do havarije koje su mnogi predviđali, što pokazuju da su mjere Vlade uspjele”, zaključio je i najavio daljnju pomoć gospodarstvu, dok god traje pandemija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...