U Zadru odlučen pobjednik futsal Lige prvaka; Sporting i Barcelona odigrali dramatično finale

Portugalski Sporting okrunio se naslovom pobjednika u UEFA-inoj futsalskoj Ligi prvaka čija je završnica održana u Zadru, u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Prošlogodišnji pobjednik Barca u finalnoj utakmici, nadasve kvalitetnoj i uzbudljivoj, poveo je 2:0 u prvom poluvremenu. Sporting u prvih 20 minuta baš i nije uspijevao ni u napadu ni u obrani, ali je zato u drugom poluvremenu sve okrenuo naglavce. Ponajprije stoga jer je znalački razbio Barcine sheme uspjevši joj u dovoljnoj mjeri poremetiti linije dodavanja. K tomu, imao je Sporting neko posebno nadahnuće u stvaranju koridora za pada, te u osiguravanju praznoga prostora na različitim mikropozicijama odakle je nemilice “tukao” prema suparnikovim vratima. Barca se nije ni snašla, a već je Sporting imao neodlučeno, pa jedan, pa dva gola prednosti i utakmica je klizila prema, za mnoge, relativno neočekivanom rezultatu.

Na koncu, Barca jest uspjela smanjiti na 3:4, ali ne i izjednačiti i Sporting je zasluženo postao pobjednik zadarskoga turnira.

Ovaj događaj u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku izvrsno je organizirala UEFA u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...