UŽAS U ZEMUNIKU Muškarac (41) nasilno ugurao djevojku (18) u automobil i pobjegao, u potjeri ozlijeđene četiri osobe

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za Protupravno oduzimanje slobode na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke, Prisile prema službenoj osobi, Oštećenje tuđe stvari te više prometnih prekršaja.

U ponedjeljak, 10. svibnja iza ponoći policija je dobila dojavu kako je u Zemuniku Donjem, 41-godišnjak protupravno, odnosno protiv njene volje, na silu odvezao žensku osobu osobnim vozilom Volkswagen Golf bez registarskih oznaka u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj dojavi policija je započela intenzivnu potragu za vozilom i osobama, kojom prilikom je u potragu uključen raspoloživi operativni sastav. Oko 02.15 sati na području Poličnika u mjestu Lovinac, policijski službenici su uočili vozilo te su uz zvučne i svjetlosne signale pokušali zaustaviti vozača koji se oglušio te nastavio vožnju. Prilikom bijega vozač je udario u drugo službeno vozilo policije koje se priključilo potjeri, nakon čega se zaustavlja te policijski službenici savladavaju njegov otpor uz uporabu sredstava  prisile, a u njegovom vozilu zatečena je i ženska osoba.

Vozač je uhićen i priveden u prostorije policije.

Prilikom udara u službeno vozilo, 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 18-godišnjakinja kao i dvojica policijskih službenika lakše ozlijeđeno.

Nakon ukazane liječničke pomoći, nad njime je provedeno kriminalističko istraživanje te se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na kaznena djela Protupravno oduzimanje slobode, Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stvari, te je isti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Također je utvrđeno kako je 41-godišnjak neregistriranim vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu te nije postupao po izdanim naredbama, zbog čega se protiv njega podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...