V.d. ravnatelja Perinić: “Neki će učenici danas tetovirati grb Pomorske škole Svetku u čast!”

I tuga i radost ispreplitali su se danas u zadarskoj Foši. Nije nedolično spomenuti veselje, kazuju nam kolege pokojnog Svetka Perkovića, jer upravo je na takav način legendarni ravnatelj gledao na život.

Uz pjesmu “Simply the best”, gromoglasni pljesak i baklje oprostili su se djelatnici i učenici Pomorske škole od kolege, profesora, stručnjaka, ukratko, kako će svi složno reći, dobrog čovjeka i prijatelja.

Od Marina Perinića, v.d. ravnatelja doznajemo kako su svi ponosni na dostojanstven ispraćaj dragog im pokojnika.

Prije svega, oduševljen sam načinom na koji smo se oprostili od Sveta. Bilo je to baš u njegovom stilu. Nije doduše volio pompe, ali osim suza, bilo je tu i smijeha i pjesme, a takav veseo ton bi i on sam priželjkivao. Vidjeli smo danas da je u 27 godina na poziciji ravnatelja i još 10 godina kao profesor ostavio trag na brojnim generacijama učenika. Sama činjenica koliko je njih došlo u Fošu govori o utjecaju i ugledu kojeg je uživao. Neki su mi otkrili kako će danas tetovirati grb Pomorske škole njemu u čast. Najvažnije nam je da je familija bila zadovoljna, njegova supruga i dvije kćerke ostale su iznenađene su odazivom, kazuje nam Perinić.

Da će ga pamtiti kao čovjeka koji nije pravio razliku između učenika i nastavnika, svima dajući jednaku šansu, kazuje nam tamošnji profesor nautičke grupe predmeta Antonio Zubčić.

Pamtit ću ga kao pravog lidera koji je baš u pravo vrijeme znao reći što treba, ali i svakoga saslušati. Za njega nije bilo neradnog ljeta i uvijek nam je iznova ponavljao da se samo predanim radom može doći do uspjeha. Što se tiče samog oproštaja, moram kazati da oproštaj od Svetka traje već deset dana. U školi je emotivno već dugo vremena i tako će i ostati. Mislim da taj oproštaj neće ići lako i da će njegov duh još niz godina biti prisutan među nama, kazuje nam Zubčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...