“Vla Vla Vlajland cabaret”; Hit predstava s Ecijom Ojdanić u ulozi Vlajne ponovno stiže u Zadar

Hit predstava zagrebačkog kazališta Moruzgva Vla Vla Vlajland cabaret ponovo stiže u HNK Zadar. Ecija Ojdanić u ulozi Vlajne na daskama našeg kazališta zaigrat će u srijedu, 26. svibnja u 20 sati. Uz četiri rasprodane izvedbe u siječnju 2021. u HNK Zadar tražila se ulaznica više. Stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu.  Od sutra, 21. svibnja na blagajni HNK Zadar možete kupiti ulaznice u terminu od 11 do 13 sati!

Uz Ivana Lea Lemu kao pisca i redatelja, autorski tim predstave čine koreograf Leo Mujić, skladatelj Zvonimir Dusper Dus, scenograf Kristijan Popović, kostimografkinja  Martina Ptičar te Bruno Urlić kao violinist.

Radi se o svojevrsnom nastavaku hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva CABARET PREKO VEZE. U prethodnom cabaretu veliku simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju te u toj borbi doživjela razne spoznaje, atipične za vlastitu stereotipsku poziciju.

U višestruko nagrađenoj predstavi VLA VLA VLAJLAND CABARET, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva, sudbina odvodi,  kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Kroz niz njezinih pustolovina pratimo kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna.  ( Ivan Leo Lemo)

Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...