Vlada odbila prijedlog oporbe o opozivu, Vili Beroš ostaje ministar

Vlada je na sjednici u četvrtak odbila navode iz oporbenog Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu u Hrvatskom saboru kao neutemeljene i neosnovane te istaknula kako nema osnove za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravstva.

Inicijativu za opoziv, koja je poslana u saborsku proceduru, potpisao je 41 oporbeni zastupnik i kao razloge naveo nagomilane probleme u zdravstvu i afere povezane s ministrom.

Vlada navode pobija na 13 stanica očitovanja te predlaže da Hrvatski sabor odbije donijeti odluku o iskazivanju nepovjerenja ministru zdravstva.

U obrazloženju se ističe kako je zdravstveni sustav u 443 dana od pojave koronavirusa svjedočio okolnostima i uvjetima rada kakvima nismo svjedočili od Domovinskog rata ali da  je “sustav ostao na nogama”.

“U situaciji pandemije, u kojoj su se mnogi zdravstveni sustavi doista i urušili, hrvatski zdravstveni sustav ostao je na nogama. Iznimnim naporima svih dionika zdravstvenog sustava i Vlade Republike Hrvatske osigurana je kontinuirana zdravstvena zaštita, dostatne količine zaštitne opreme, kao i cjepivo za sve građane. Osim toga, uspješno smo neprekidno radili na prevenciji te su preventivni programi na nacionalnoj razini”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...