Volonterski centar Zadar organizira predavanje psihologinje Flander, cyberbullying u središtu pozornosti

Volonterski centar Zadar poziva sve učenice i učenike srednjih škola s područja Zadarske županije da se uključe na online predavanje s temom e-nasilja, koje će održati prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja.

Predavačica je osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, osnivačica udruge za pomoć i podršku zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima Hrabri telefon te vodeća hrvatska stručnjakinja u području zaštite djece i mladih, s brojnim završenim edukacijama, između ostalog i na temu psihosocijalne zaštite i rehabilitacije djece i mladih, te bogatim praktičnim iskustvom.

Predavanje će se održati u utorak, 11. svibnja, s početkom u 11.30 h, a predviđeno trajanje je 45 minuta, nakon čega će učenice i učenici imati priliku za postavljanje pitanja. Odvijat će se na platformi Zoom, a može mu se pristupiti putem sljedeće poveznice: https://us02web.zoom.us/j/8756397471.5.

Navedena aktivnost odvija se u sklopu jednogodišnjeg projekta „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu II“ s čijom je provedbom Volonterski centar Zadar započeo u lipnju 2020. godine.

Navedeni projekt je na natječaju za projekte udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2019. godini dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Centrom za socijalnu skrb Zadar.

U projekt je uključeno 6 zadarskih srednjih škola, a nastao je kao nastavak projekta „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu“ koji se provodio u osnovnim školama.

Za cilj ima edukaciju učenika srednje škole, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu s naglaskom na digitalni identitet, pojavne oblike elektroničkog nasilja te mogućnosti prevencije i zaštite mladih na internetu.

U središtu je osvještavanje problema i senzibilizacija javnosti po pitanju prijave cyberbullyinga, jednako od strane mladih kao i odraslih osoba.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...