Vučetić: “Danas je prvi dan slobode grada Zadra. Enio je čovjek od kojeg očekujemo podršku”

-Prema rezultatima koje smo dobili izgledno je da se u Zadru dogodila demokratska revolucija u 21. stoljeću, odnosno da Zadar 2021. u mjesecu svibnju započinje s jednim novim kalendarom, a to je demokratski kalendar. Grad Zadar je prestao biti utvrdom HDZ-a i postao je slobodan grad. Danas je prvi dan slobode grada Zadra i to u 2021. godini. Zadrani trebaju biti sretni, mi smo sretni i ta politika sreća će postati sastavni dio javnih politika”, rekao je novinarima Marko Vučetić, kandidat koalicije “Srcem za Zadar” nakon DIP-ove objave prvih rezultata.

Enio Meštrović je ostvario dobar rezultat, još uvijek visoko kotira, koliko vam je on odmogao i odnio vaših glasova?

-Enio Meštrović je dio naše oporbene antihadezeovske scene. On je kao takav nastupio, iako je Ričard u svom performerskom dijelu nastupao kao otuđena duša prototipa HDZ-ovca iz devedesete godine. I taj ironijski moment je pridonio raskrinkavanju onoga i onih politika koje su grad Zadar dovele u današnje stanje. Enio je čovjek od kojeg očekujemo podršku na jednak način kao što bi mi njemu dali da on uđe u drugi krug. Enio je integriran u slobodu i demokraciju Zadra.

Rezultate je komentirao i kandidat koalicije za župana Zlatko Marasović:

-Što se tiče županije, obrađeno je 50 posto glasova, jedan posto smo iza gospodina Žuvele. Nadamo se da ćemo doći na drugo mjesto i ući u drugi krug. Znali smo da je Žuvela jedan jako kvalitetan kandidat i mislim da ćemo prijeći taj jedan posto i biti u drugom krugu, rekao je Marasović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...