Vučetić: “Zadrani su se zbog 4-5 tisuća kuna smjestili u robovski položaj i moraju birati kako im kaže poslodavac”

Kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić komentirao je izborne rezultate i čestitao Branku Dukiću.

-Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje nego registriranje i prihvaćanje rezultata. Dosadašnji obrađeni rezultati u gradu Zadru pokazuju da su oni građani koji su izašli na izbore, izabrali da gradonačelnik i dalje bude Branko Dukić. Ovim putem mu čestitam kao i građanima koji su tako izabrali, ali čestitam i onim građanima koji su birali mene. Obećavam im ono što sam im u prvom krugu rekao i što me motiviralo za ulazak u kampanju; demokraciju ne promatram niti kao pobjedu niti kao poraz, nego kao život. Grad Zadar je dobio demokratski život, u tom demokratskom životu ću sudjelovati sljedeće četiri godine kao gradski vijećnik, kao politički aktivist na ulicama i kao onaj koji će podizati svijest kod građana, rekao je Vučetić i dodao:

-Dokle god imamo izlaznost manju od 40 posto, uspavano srce demokracije, mi ne možemo biti zadovoljni. Dokle god imamo građane koji izlaze na birališta, tu njihovu energiju trebamo. Registriram činjenicu i poruku da građani grada Zadra koji su izašli na birališta žele da Branko Dukić vodi ovaj grad, da su izabrali da većina u Gradskom vijeću ne bude HDZ-ovska i očekujem dijalektiku između Gradskog vijeća koje nije HDZ-ovsko i gradonačelnika koji je HDZ, da donese do drugačije dinamike u javnim politikama. Grad Zadar ne može i neće biti isti zato što je nastala demokracija.

Što mislite da je presudilo srazu, mala izlaznost?

-Postoji nešto što se zove kontrola biračkog tijela. Zadar je ipak grad koji je u većinskom dijelu poslodavac mnogim građanima koji ne mogu i nemaju pravo birati slobodno. To su građani koji žive od 4, 5 tisuća kuna i zbog tih 4,5 tisuća kuna su se smjestili u robovski položaj jer moraju birati kako im poslodavac kaže. To su građani koji su na radnom mjestu morali davati potpise za gradonačelnika.

Rekli ste da vijeće nije HDZ-ovo, znači li to da ste već postigli dogovor s Eniom Meštrovićem?

-Nama taj dogovor nije potreban jer su se građani dogovorili umjesto nas. Enio ima 7 vijećnika, rekao je da ne želi biti ničiji, mi imamo 8 i također pripadamo opoziciji. Ako imate nekoga tko želi ostati svoj i imate opoziciju koja se odlučila odmah da nije HDZ-ova, onda je jasno da imamo većinu ili da imamo nove izbore za Gradsko vijeće.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...