”Wings for Life”, natjecatelji će loviti virtualno presretačko vozilo; Šango: “Startamo na Punti Bajlo, trčat ćemo po šetnici, uz obalu, uz more”

U isto vrijeme za isti cilj. Utrka ”Wings for Life” i ove će godine u jednom danu ujediniti cijeli svijet, ali i Hrvatsku. Unatoč pandemiji, trčat će se za one koji to ne mogu, a trkače će loviti virtualno presretačko vozilo.

Najmasovnija utrka na svijetu, održat će se i ove godine. Koronavirus zaustavio je masovna okupljanja, ali ne i ”Wings for Life” World Run utrku. Trkači diljem svijeta trčat će za one koji ne mogu.

”Velika motivacija, i to je svakako, taj humanitarni dio utrke, velik plus. I nije ni čudo da je ova utrka postigla tako puno u tako malo vremena. Jer taj plemeniti dio utrke jako motivira trkačku populaciju”, komentirao je Jurica Šango iz škole trčanja u Zadru.

Trkače će zaustavljati virtualno presretačko vozilo koje će im korake pratiti putem aplikacije. Jer prije utrke, potrebno je preuzeti mobilnu aplikaciju “Wings for Life World Run”, uplatiti startninu i odlučiti želiš li trčati sam, s prijateljima ili kao dio organizirane utrke.

Jedna takva organizira se i u Zadru.

”Mi ćemo ove godine startati na Punti Bajlo, nećemo imati potrebe zatvarati ceste, nego će se trčati po šetnici, uz obalu, uz more”, objasnio je Šango.

A cijeli svijet utrku počinje u isto vrijeme, 9. svibnja, točno u 13 sati.

Za Dnevnik Nove TV Šime i Mihovil Fantela kazuju kako ove godine neće trčati u Zadru, jer će tada biti na pripremama u Španjolskoj, ali ipak će sudjelovati putem aplikacije. No, unatoč tome što su sportaši i oni tijekom utrke ruše svoje, osobne rekorde, a ove godine će im biti četvrto sudjelovanje u utrci.

”Toliko je pozitivne energije na jednom mjestu da zaboraviš na neke svoje granice, zaboraviš na bol. Plačeš sutra kada te malo bole listovi, ali definitivno se isplati trčati. Za viši cilj kada trčiš imaš osjećaj da radiš nešto za više dobro, pomažeš drugima i to je ispunjujući osjećaj”, rekao je Šime Fantela i pozvao sve da preuzmu aplikaciju te otrče za viši cilj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...