Za 3,75 milijuna kuna kompletno se uređuje virsko groblje, bit će među najljepšima u Zadarskoj županiji

Svečanost otvorenja novouređenog virskog groblja sasvim se primaknula, jer su krajem travnja i početkom svibnja u punom pogonu bili završni radovi na projektu njegovog kompletnog uređenja. Jedan manji dio uz podignute i spojene zidove još će se dorađivati do lipnja, no ulazni portal sa vanjskom rasvjetom, središnji plato ili grobljanski trg sa središnjim križem – bit će gotovi vrlo skoro. Na tom su trgu postavljeni veliki komadi ukrasnog betona između kojih će se ugraditi kocke od štokanog kamena. Kada se napokon na taj ukrašeni prostor nanese fuga, ukrasni trg izgledat će više nego reprezentativno.

– Napravljen je i temelj ulaznog portala pa ćemo vrlo brzo dobiti konačnu sliku tog dijela groblja. Odrađen je također dio sadnje hortikulture, a taj smo posao napravili sami – kaže direktor Vir održavanja Marino Radović. Pokazalo se kako su dvije ponude pristigle na natječaj kojega je raspisao Vir održavanje bile neadekvatne. U jednom slučaju ponuđaču je nedostajao stručan kadar za hortikulturno uređenje, dok je u drugom slučaju ponuda bila previsoka. Kako je u međuvremenu Vir održavanje zaposlio inženjerku Ivanu Damjanović problem se riješio sam od sebe, jer je nova inženjerka Vir održavanja s komunalnom grupom odradila projekt sadnje. Groblje se također spojilo i na vodovodnu mrežu, čime je građanima omogućeno da vodu koriste na samom groblju umjesto da je nose od kuće.

Najveći dio projekta uređenja virskog groblja izvodi građevinska tvrtka Tim iz Nadina koja nakon radova na podizanju 16 novih grobnica koje su već prodane, izvodi 20 novih grobnica kod južnog zida. Zapadni i južni zid groblja u međuvremenu su se spojili, cvijetnjaci su ispunjeni ukrasnim biljem uz postavljena stabla čempresa, a odrađeni su još poslovi na postavljanju vanjske rasvjete na groblju. Radovi koje izvodi poduzeće Tim projektno su procijenjeni na dva milijuna kuna bez PDV-a, dok će s poslovima na projektu hortikulturnog uređenja te podizanju ukrasne i vanjske rasvjete – ovaj projekt kompletnog uređenja groblja na kraju biti zaokružen na očekivani troškovnik od ukupno 3,75 milijuna kuna bez PDV-a. Građevinski, obrtnički, elektro i hortikulturni radovi uključuju tu navedenu bruto cijenu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...