ZADAR ČEKA ZABAVA Vaicanto u kolovozu donosi street food festival, boat party i koncert tribute benda!

Od  6. do 15. kolovoza na rasporedu je 2. izdanje VAICANTO FESTIVALA i QUEEN konvencije prepuno raznih događanja, a kojim se obilježava i „prava“ 50-ta obljetnica od osnutka jednog od najboljih pop rock bendova u povijesti.

Za one slabije poznavatelje povijesti, bend kojeg su činili Brian May, Roger Taylor i Freddie Mercury okupio se 1970. god. da bi se nakon nekoliko neuspjelih pokušaja s raznim basistima, 1971. bendu priključio John Deacon pa otuda i naziv ovogodišnje konvencije „Three + One“ .

Ovogodišnji program je sljedeći:

Izložba jednog od najboljih svjetskih glazbenih fotografa Briana Rasića „80’s And Still Rollin“ na kojoj će biti izložene fotografije najboljih pop rock glazbenih ikona poput David Bowiea, Rolling Stonesa, Grace Jones, Depeche Modea, Queena i mnogih drugih ,a izložba će ujedno biti i prodajnog karaktera pa posjetitelji imaju mogućnost neku od slika imati u privatnoj kolekciji.

W8 Street Food Festival donosi jedinstveni gastro festival inspiriran knjigom „Freddie Mercury’s Royal Recipes“ autora Peter Freestona, a na kojem će posluživati neka od jela sa autentičnim namirnicama koja su se posluživala na nezaboravnim zabavama u Garden Lodgu ali i općenito u domu Freddia Mercurya i benda.

Istovremeno u tjednu festivala , posebni meniji sa više sljedova bit će u ponudi nekih od najpoznatijih zadarskih restorana.

Uz to program Street Food Festivala obilovat će i popratnim događanjima, glazbenim nastupima, pop up cornerima i raznim drugim aktivacijama, a održavat će se od 10. -15.08. Osim navedenog, na jedan neobičan način povezat će se hrvatska i dalmatinska autohtona jela i namirnice sa omiljenim jelima pjevača.

Za one koji će višak energije htjeti izbaciti iz sebe, 13.08. očekuje vas „Dancing Queen“ – vježbanje uz glazbenu podlogu 80-ih na najljepšoj zadarskoj rivi.

Queen Boat Party zabava je za sve one koji će se htjeti otisnuti od kopna i kroz prekrasan zadarski akvatorij uživati u glazbenoj podlozi najboljih izvođača 70-ih i 80-ih uz DJ-a i gastro ponudu na jednom od dva broda – Arbiana i Zvijezda Kvarnera i to u dva termina – 12. i 15. kolovoza.

I za kraj, ono što smo svi čekali, ono čega smo se toliko svi zaželjeli – koncert jednog od najboljih svjetskih tribute to Queen bendova, QUEEN REAL TRIBUTE uz posebnog gosta Michele Luppia, aktualnog člana ikonskog benda WHITESNAKE koji će se pridružiti na pozornici i odraditi poseban set. Očekuju vas i razna iznenađenja!

Koncert će se održati 14. kolovoza na zadarskom Forumu s početkom u 21 sat.

Festival će se održati uz poštivanje svih mjera .

O pravilima, mogućnostima i svim ostalim sigurnosnim aspektima izvještavat ćemo vas na vrijeme i kroz objave na našoj službenoj Facebook stranici VAICANTO festival kao i na Instagram profilu.

Ulaznice za festival bit će dostupne od 1. lipnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...