Zadar je poveo u četvrtfinalnoj seriji protiv Šibenke!

Zadar je poveo u četvrtfinalnoj seriji protiv Šibenke 1-0, nakon što su u dvorani Krešimira Ćosića svladali goste 95:73.

Domaćin je otvorio utakmicu u visokom napadačkom ritmu, poveli su deset razlike nakon prve četvrtine, uz čak 30 zabijenih poena.

Šibenka je uspjela smanjiti prednost na velikom odmoru, momčad Veljka Mršića držala je malu prednost od +4.

Razlika u kvaliteti se ipak pokazala u posljednjoj četvrtini kad su se Zadrani konačno uspjeli odlijepiti. Zadar je četvrtinu otvorio sa serijom od 13:0, gosti su bili bez koša u prve tri i pol minute zadnje četvrtine, tek je trica Ivana Gulina zaustavila seriju Zadra.

Najbolji igrač u redovima Zadra bio je Amerikanac Chinanu Onuaku koji je susret završio s 14 poena, 9 skokova i s jednom blokadom.

Dominik Mavra i Kodi Justice su bili najbolji zabili su po 16 poena, dok Jure Planinić nastavlja s dobrom igrom, protiv Šibenke je upisao 13 poena uz 5 skokova.

Za Šibenku James Freeman je zabio 21 poen uz 5 skokova.

Druga utakmica četvrtfinala se igra u petak u 17 sati u Šibeniku.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Jedna očekivana utakmica. Otvorili smo utakmicu dobro napadački, cijelo prvo poluvrijeme smo imali dobar postotak šuta, ali nismo igrali dobru obranu. Šibenka je pokazala ono što smo najavljivali i to je da su oni dobra napadačka momčad. U drugom poluvremenu smo digli našu obranu ali očekujem u sljedećim utakmicama još bolje predstave moje ekipe.  Čestitam Šibenki na dobroj utakmici i čestitam mojim igračima na ovom prvom koraku u doigravanju.”

Jure Planinić, igrač Zadra:

“Vrlo važna pobjeda, drago mi je što smo počeli s pobjedom. Rekli smo prije utakmice da je Šibenka dobra napadačka ekipa, mi smo se u prvom poluvremenu par puta odvojili ali se ekipa Šibenke uspjela vratiti. U drugom poluvremenu smo dosta digli energiju i agresivnost i rezultat toga je to što smo u četvrtoj četvrtini uspjeli prelomiti utakmicu.”

Dženan Rahimić, trener Šibenke:

“Čestitao bi Zadru na pobjedi. Meni se čini da je ovo preslika one utakmice koju smo odigrali u Jazinama. Zadar je predobra ekipa da ne iskoristi naš pad u koncentraciju. Ono zbog čega smo došli je da pokažemo želju, volju i da se borimo što duže u utakmici. Nešto od toga smo i dobili, ali Zadar sa svojom igračkom kvalitetom potpuno je zaslužio pobjedu.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...