Zadar sutra u Šibeniku traži prolaz u polufinale HT Premijer lige, Mršić: “Neće nam biti lako”

Momčad Zadra sutra u Šibeniku traži prolaz u polufinale HT Premijer lige protiv Šibenke. Zadar je na domaćem terenu u utorak svladao Šibenku 95:73, te vode u četvrtfinalnoj seriji 1:0.

U dvorani Krešimira Ćosića Veljko Mršić imao je nekoliko raspoloženih igrača. Kodi Justice postigao je 16 poena uz odličan šut iz igre (6/9) dok je Chinanu Onuaku nedostajao jedan skok za double-double učinak (14p i 9sk).

Ove sezone na Baldekinu Zadrani su slavili 78:96, ali su bili bez trenera Veljka Mršića. Ovog puta dolaze u punom sastavu, kako bi osigurali svoje mjesto u polufinalu, u kojem čekaju pobjednika serije Sonik Puntamika – Gorica.

Susret je zakazan za sutra s početkom u 17 sati, utakmicu možete pratiti putem HKS TVa.

Zadar je u Krešinoj dvorani odigrao odlično drugo poluvrijeme, dok će sutra nastojati produžiti dobru igru na duži period utakmice.

“Teško je držati isti ritam, naročito nama koji igramo s deset igrača ali to nam daje širinu i mogućnost da kad se utakmica lomi da smo na pravom nivou i da smo svježi. Utakmica se ne rješava u 10 ili u 15 minuti, nego se utakmica rješava u 40 minuti. Neće nam biti lako u Šibeniku, Šibenka na domaćem terenu igra bolje. Oni mogu napraviti velike seriju ako utakmica uđe u njihov ritam. Mi moramo biti bolji u obrani nego što smo bili u prvoj utakmici. Želja nam je da upišemo pobjedu i da se već u petak plasiramo u polufinale,” najavio je susret Veljko Mršić.

Jan Palokaj je u prvoj utakmici odigrao 23. minute gdje je upisao 7 poena, 4 skoka i dvije ukradene lopte.

“Moramo ući u utakmicu od početka kao što smo igrali u posljednjoj četvrtini u utorak. Nismo imali loš ulazak u utakmicu ali smo imali neke rupe koje moramo svesti na minimum. Ako nametnemo energiju mislim da oni to ne mogu pratiti, prvenstveno zbog naše šire rotacije onda kasnije dođe do izražaja naša individualna kvaliteta. To će biti ključ da pobijedimo tu drugu utakmicu i plasiramo se u polufinale,” istaknuo je Jan Palokaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...