Zadar u polufinalu HT Premijer lige dočekuje Goricu, Mršić: “Na dodatan oprez nas tjera prva utakmica koju smo izgubili”

Nakon što su četvrtfinalu “pomeli” Šibenku, Zadar u polufinalu HT Premijer lige dočekuje Goricu. Prva utakmica poluzavršnice na rasporedu je danas s početkom u 18 sati.

Ova dva sastava su ove sezone odmjerili snage tri puta te je Zadar slavio dva puta. Prva utakmica protiv Bikova održala se u Gorici, gdje je domaćin s nevjerojatnim šutom za pobjedu Karla Uljarevića sa zvukom sirene iznenadio Zadrane. Početkom drugog kruga Zadar im je vratio za taj poraz koji su ranije doživjeli, svladavši Goricu s visokim 19 razlike. Momčad Veljka Mršića je treći krug završila bez poraza, u dvorani Krešimira Ćosića su upisali novu pobjedu protiv Sesarove ekipe.

Zadar je bez problema riješio Šibenku, slavili u oba susreta s visokim pobjedama od preko 20 razlike. Gorica se u četvrtfinalu borila sa Sonikom gdje su se dosta namučili s našim gradskim rivalom, u prvoj utakmici Gorica je upisala pobjedu 89:83 dok je u Jazinama Sandro Rašić promašio šut za pobjedu koji bi poslao seriju do odlučujuće majstorice.

Kodi Justice je odigrao odličnu seriju protiv Šibenke, u dvije utakmice u prosjeku je bilježio 18 poena po utakmici uz 67% šuta za tri poena.

“Sve ovisi o nama, sve će ovisiti koliko smo fokusirani i koliko agresivno igramo. Moramo dijeliti loptu, igrati dobru obranu, raditi sve što mi moramo i možemo da pobijedimo. Ispred nas je dobra ekipa koju poznajemo, oni su u polufinalu s razlogom. Uči ćemo u utakmicu fokusirani, igrat ćemo našu igru i nadam se pobjedi,” najavio je susret Kodi Justice.

U oba dvije utakmice protiv Šibenke u prvom poluvremenu ste bili malo slabiji u obrani ali ste kasnije u drugom poluvremenu podigli agresivnost i prelomili ste obje utakmice. Što morate učiniti da tako bude svih 40 minuta protiv Gorice?

“Mislim, to što smo bili neko vrijeme bez utakmica je dosta utjecalo na to. Moramo se vratiti u natjecateljski ritam. To smo vidjeli protiv Šibenke kako je utakmica odmicala naša igra je postajala sve bolja i bolja. Sve je do našeg fokusa i naše komunikacije. Uvijek ćemo pronaći način da pobijedimo utakmice, nikad neće biti lako pogotovo kad igrate u seriji protiv neke ekipe,” rekao je Justice.

Glavni cilj Veljka Mršića je plasman u finale HT Premijer lige.

“Očekuje nas prva polufinalna utakmica protiv Gorice, ekipa koja je dobra momčad i dobro je vođena. Naš cilj je plasman u finale, da bi to napravili moramo odigrati jednu dobru utakmicu, prije svega moramo biti koncentrirani u obrani, ne smijemo Gorici dopustiti da pokažu svoje jake strane. Na dodatan oprez nas tjera ta prva utakmica u Gorici gdje smo izgubili, ali mislim da smo trenutno u puno boljem stanje nego što smo bili tada, očekujem da to pokažemo i da napravimo prvi korak prema finalu,” najavio je susret strateg Zadarske klupe Veljko Mršić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...