Zadarski otoci dobivaju tri broda za medicinsku pomoć, zaleđe mobilnu ambulantu, a u Zavod stiže 2,5 milijuna kuna vrijedan uređaj za molekularnu dijagnostiku

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić najavio je danas u Zadru da će za otoke zadarskoga arhipelaga stići tri broda za hitnu medicinsku pomoć.

“Osim tri broda, u Zadarsku će županiju, za stanovnike najudaljenijih mjesta u zaleđu, stići i jedno vozilo, mobilna ordinacija i ljekarna”, najavio je državni tajnik Bašić.

Dodao je i da u Zavod za javno zdravstvo (ZJZ) Zadarske županije stiže i 2.5 milijuna kuna vrijedan uređaj za molekularnu dijagnostiku Viper LT kojim će ZJZ Zadar postati referentni centar za 12 zemalja jugoistočne Europe.

Prvi brod za hitnu pomoć već se gradi i bit će u Općini Preko na otoku Ugljanu.

“Općina Preko već ima jedan brod za hitnu medicinsku pomoć, ali za otprilike mjesec dana bit će gotov novi, 12 metara dug brod. Drugi brod je ploveća apoteka koji će svim našim građanima na udaljenim otocima moći na vrijeme dostavljati lijekove, a treći je još jedan brod za hitnu pomoć. Riječ je o brodu koji će moći ploviti po svim vremenskim uvjetima, a namijenjen je najudaljenijim zadarskim otocima”, pojasnio je župan Zadarske županije Božidar Longin.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...