Započela izgradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu vrijednog 24,5 milijuna kuna

Nakon isteka dvotjednog roka od potpisivanja ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Minigradnja d.o.o. Vodice, započeli su radovi na izgradnji novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu. Čisti se teren i radi priprema za građevinske radove. Gradonačelnik Branko Dukić i direktor Inovativnog Zadra Alan Kociper obišli su radove.

Uvijek me veseli  novi početak radova, naročito za ovakav projekt jer još jednom dokazujemo snagu Grada Zadra i naših tvrtki u korištenju EU fondova. Ovim novim inkubatorom slijedimo smjer razvoja Zadra prema novim i modernim tehnologijama i inovativnim industrijama. Staramo novi prostor i nove mogućnosti za buduće mlade poduzetnike, istaknuo je gradonačelnik.

Projektom „Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora“ predviđena je izgradnja i opremanje nove zgrade poduzetničkog inkubatora na lokaciji Petrčanska ulica u Zadru, ukupne GBP min 2000 m2, za podršku start-up poduzećima koji razvijaju inovativne proizvode i ostalim MSP-ima. U novom inkubatoru takve će tvrtke moći koristiti adekvatan poslovni prostor i suvremenu opremu za razvoj svojih projekata, a sve uz sinergiju svih ostalih sudionika. Zgrada će među ostalim sadržavati konferencijsku dvorana za oko 100 posjetitelja, coworking prostor, sobe za sastanke, bistro, te prostore za rekreaciju i odmor. Riječ je o zgradi s dvije etaže na kojima će biti uređen prostor za 100 radnih mjesta.
Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Operativni program konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014-2020, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava KK.03.1.2.21.0001, a ukupne je vrijednosti 24,5 milijuna kuna, od čega 18,5 milijuna bespovratnih sredstava.

Ugovor o javnim radovima izgradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora sklapa se nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti, temeljem Odluke o odabiru od 16.03.2021., kojom je za ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja odabrana Minigradnja d.o.o. Vodice s ponudom u iznosu od 21.362.888,81 HRK bez PDV-a. Ugovoreni rok dovršetka radova je 14 mjeseci, a početak radova predviđen je za sredinu svibnja.

Tijekom izvođenja radova bit će sklopljen i ugovor o opremanju zgrade te je potpuni dovršetak, uključujući i ishođenje uporabne dozvole, planiran za listopad 2022.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...