Završni radovi; Nova trajektna luka u Tkonu vrijedna 45 milijuna kuna gotova do srpnja

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je u tom otočnom mjestu završne radove na novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do srpnja ove godine.

Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova koji provodi Županijska lučka uprava Zadar.

„Ovo je projekt od vitalne važnosti za cijeli otok Pašman koji će doprinijeti razvoju turizma i poboljšanju kvalitete življenja domaćeg stanovništva. Ovo je samo jedan u nizu investicija u lučku infrastrukturu na području naše županije, a samo je naša Županijska lučka uprava u proteklom razdoblju uložila više od 125 milijuna kuna u uređenje i sanaciju mjesnih luka u više od 30 otočnih i priobalnih mjesta u našoj županiji“, otkrio je župan i zahvalio na suradnji dosadašnjem načelniku Mušćetu.

„Imali smo uistinu odličnu suradnju kroz ovo razdoblje i zajedno smo napravili veliki broj projekata s ciljem kvalitetnijih uvjeta za otočno stanovništvo. Otvara nam se velika prilika u novom programskom razdoblju Europske unije za nastavak izgradnje razvojnih projekata i uvjeren sam da ćemo jednako kvalitetno surađivati s njegovim nasljednikom koji je pokazao energiju i entuzijazam nastaviti u smjeru razvoja, što nam je zajednički cilj“, poručio je Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...