21-godišnjak s marihuanom i krivotvorenom registracijom na skuteru bježao policiji

Policijski službenici Policijske postaje Pag kazneno su prijavili 21-godišnjeg hrvatskog državljanina nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zbog počinjenih više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U nedjelju, 06. lipnja u 18 sati policijski službenici su tijekom redovnog nadzora u prometu u Pagu uočili skuter Aprilia gospićkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, za koji skuter je utvrđeno da se na njemu nalaze nepripadajuće registarske oznake.

Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici pokušali su ga zaustaviti, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju u zabranjenom smjeru, nakon čega i šetnicom gdje su ga policijski službenici zaustavili.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu, dok je kod njega pronađeno oko 0,41 gram marihuane.

Zbog počinjenih prekršaja (ne postupanje po naredbama policijskih službenika, vožnja u suprotnom smjeru, odbijanje testa na droge, vožnja bez upisane valjane kategorije u vozačku dozvolu, istek važenja prometne dozvole ) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, vozač je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, Stalne službe u Pagu.

Također, provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je da je prethodno na skuter postavio nepripadajuće registarske oznake s namjerom daljnjeg protupropisnog upravljanja neregistriranim vozilom u prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...