Beroš: “Tužit ću Lukića za klevetu ako nastavi tvrditi da nisam platio račun”, Lukić: “Radi se o velikom nesporazumu”

Zadar se jučer još jednom našao u centru medijske pažnje nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš napustio kafić u kojem je konobarica odbila nositi masku. Nakon što je demonstrativno napustio kafić, gosti su ispričali da nije u potpunosti podmirio račun koji je iznosio 22 kune. Na stol je, kažu, bacio 20 kuna, i tako ostao dužan dvije kune.

Te dvije kune podmirio je Mate Lukić, zapovjednik zadarske Civilne zaštite koja je intervenirala u kafiću po Beroševom odlasku. Kaže da je on to podmirio umjesto ministra jer su se konobarice bojale inspekcija, a rekao je i da je konobarica koja je posluživala Beroša imala potvrdu da ne mora nositi masku zbog respiratornih problema.

-Djelatnici kafića su mi to ispričali kad smo izašli na teren. Nisam razgovarao s konobaricom koja je poslužila ministra jer se u kafiću promijenila smjena. U kafiću su svi nosili maske i poštivale su se sve mjere. U najboljoj namjeri sam ostavio nešto sitnih novaca jer sam samo htio završiti tu priču. Ovdje se radi o jednom velikom spletu nerazumijevanja, rekao nam je Lukić, pozivajući još jednom građane na oprez i poštivanje mjera.

– Moramo biti oprezni. Stiže nam turistička sezona koja će biti dobra, ali turisti dolaze iz zemalja u kojima su preporuke drugačije. Dolaskom u naš grad preuzimaju naš obrazac ponašanja. Kafić se nalazi na Narodnom trgu, u centru grada i da se ne nose maske, poslali bismo lošu sliku u svijet, kaže Lukić.

Beroš ostaje pri svome i tvrdi da je njegova supruga podmirila račun. Najavio je i pokretanje tužbe protiv Mate Lukića.

“Ja ću gospodina tužiti za klevetu ako on tvrdi da nisam ostavio cijeli iznos jer tamo nije ni bio u vrijeme kada i ja da bi mogao iznositi činjenice. A o poštivanju mjera u ovom slučaju sam sve rekao i stojim iza toga! Nepoštivanje istih će se i tako njima samima odraziti na sezonu. Tamo vjerojatno postoje i kamere koje mogu potvrditi moju istinu”, rekao je jutros Beroš Indexu.

Kaže da je potpuno siguran da je ostavio cijeli iznos računa.

“Dvije kune su bile na novčanici od 20 kuna, morali su ih vidjeti. Da ne znam točno kako se odvijala situacija, pomislio bih da možda stvarno nisam ostavio cijeli iznos, ali sam siguran da smo ostavio točan iznos računa jer sam pipao po džepovima u potrazi za sitnim, ali nisam imao pa sam zamolio suprugu da ona da dvije kune. Sjela je i neko vrijeme još tražila 2 kune pa sam siguran da se to moralo vidjeti na kamerama”, kaže Beroš.

Beroš je situaciju u zadarskom kafiću jutros komentirao i u Virovitičko-podravskoj županiji gdje je prisustvuje prvom danu cijepljenja iz autobusa.

“Zar mislite da bih kao ministar u Vladi republike Hrvatske ostao nekome dužan 2 kune? Naravno da nisam dužan. Incidenta nije bilo, to što sad neki žele od toga napraviti priču i svesti sve na dvije kune, kriva je poruka. Naravno da nisam ostao dužan dvije kune, ja sam se i jutros čuo s vlasnikom kafića, rekao je Beroš.

Dodao je kako je važna slika koja se šalje.

“Važna je slika koju šaljemo prema svijetu i prema našim turistima. Kakav bih ministar zdravstva bio da sam ostao sjediti u tom kafiću, sa stranim gostima koji su čak imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno pokušao zamoliti da se maske stave, međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Dapače, ispričavam se ako je djelatnica imala zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim, imala mi je priliku to reći na licu mjesta, pa to nije napravila. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku, ima li i ona zdravstvene tegobe? Nećemo sada polemizirati, nisam ja bitan, nije ni bitno te dvije kune, iako me kao čovjeka to boli, jer to nikad ne bih napravio. Bitna je poruka koju šaljemo, tamo su bili gosti, koji gledaju našu zemlju kroz takvo postupanje. Želimo poslati poruku sigurnosti, a to možemo najbolje pridržavajući se epidemioloških mjera, rekao je Beroš.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...