Bez Ričarda ne može nitko! Nude mu sve – od mjesta predsjednika Gradskog vijeća do projektne koalicije; Njegov odgovor još se čeka

Kome će se prikloniti 7 vijećnika s Nezavisne liste Konji predvođene Eniom Meštrovićem Ričardom muči i HDZ koji je osvojio 11 vijećničkih mandata i SDP-ovu koaliciju Srcem za Zadar koja ih ima 8.

Bez Enia odnosno Ričarda, ne može nitko, pa mu nude sve – od mjesta predsjednika Gradskog vijeća do projektne koalicije. Odgovor performera koji je imao najzapaženiju kampanju još se čeka.

Hoće li se Ričardovi nezavisni Konji pri konstituciji Gradskog vijeća prikloniti HDZ-u ili SDP-u, rasplet je koji se nestrpljivo očekuje ne samo u Zadru, nego i u ostatku Hrvatske.

“Nemam očekivanja nikakvih, živi bili, pa vidili. Svi su se do sad prodavali, kako će on, vidit ćemo”, kaže Klaudio Bušljeta iz Zadra za RTL.

“Ja mislim da će stara garnitura ostati. Po meni to je jedino realno”, dodaje Nenad Subašić.

Špekulacije da je Enio Meštrović spreman ponuditi Marku Vučetiću mjesto predsjednika Gradskog vijeća, Vučetić je kategorički odbio na svom Facebook profilu.

“Ne pada mi na pamet to biti. Kandidirao sam se za gradonačelnika i gradskog vijećnika kako bih mogao predstavljati, zastupati i skrbiti o građanima”, jasno će Vučetić.

Nedugo nakon toga Meštrović je odgovorio na svom Facebooku:

Konstituirajuća sjednica mora se sazvati do 25. lipnja

“Kaže profesor… Koji mi nudi misto predsjednika Gradskog vijeća. I u slučaju neprihvaćanja me označava kao „političku kukavicu“ i „trojanskog konja HDZ-a“. Nudimo isto, sa svim pripadajućim epitetima”, odgovara Enio Meštrović Ričard.

Vučetić je poručio također da će u Vijeću djelovati kao nezavisni, a mjesta predsjednika nije se teško odreći ni jednoj od tri grupacije.

“To je za mene manje bitna stvar ako će taj predsjednik dolaziti iz oporbene kvote, znači iz koalicije Srcem za Zadar ili netko tko je s Eniove liste”, kaže predsjednik GO SDP-a Zadar Danijel Radeta.

Pregovori s Eniom alias Ričardom ušli su u završnu fazu.

“Mi razgovaramo čitavo vrijeme, razgovarali smo i prije ovih izbora, razgovaramo i sada i tražimo najbolji model za upravljanje gradom”, kaže Radeta za RTL.

Konstituirajuća sjednica mora se sazvati do 25. lipnja, a ukoliko se iz dva pokušaja ne izabere predsjednik Gradskog vijeća, Zadrani idu na nove, izvanredne izbore za Vijeće.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...