Božinović: “Zasad ne razmišljamo o radu klubova u zatvorenom, u one na otvorenom moći ćemo s covid potvrdom”

Ministar Davor Božinović danas je od strane novinara upitan o radu noćnih klubova.

“Za razliku od prošle sezone, kad su uglavnom bile na snazi preporuke, ali nekako je bio jedan opći osjećaj da je možda i kraj epidemiji – danas smo potpuno sigurni da pogotovo kad nam dođe veći broj ljudi iz inozemstva, epidemija se sigurno neće zaustaviti do jeseni. Zbog toga smo donijeli jasne preporuke”, kaztuje, prenosi N1.

“Ono što je novo u odnosu na prošlu godinu, imamo cjepivo s kojim se možemo zaštiti, a imamo i vrlo jednostavne mehanizme kako kontrolirati cijeli događaj. Digitalnu covid potvrdu možete besplatno dobiti. Svatko tko nešto organizira ne može reći da ne može voditi računa o tome, jer možete u trenutku očitati digitalnu potvrdu”, ističe.

Klubovi na otvorenom moći će raditi pod uvjetom da svi koji tamo dođu budu u skupini osoba koje budu u tri uvjeta koja su potrebna za dobivanje covid putovnica, kazao je ministar.

“Unutarnji prostor je prostor koji je itekako pogodan za širenje virusa, s obzirom na to da smo u ljeti i da se više manje sve odvija na otvorenom prostoru, o tome zasad ne razmišljamo. Ukoliko nam bude situacija dobra, ukoliko cijeli ovaj sustav cijepljenih bude takav da bude veliki broj procijepljenih, onda se to može korigirati”, objašnjava.

Ministar kaže da su covid potvrde za građane besplatne, dostupne i jednostavne.

“Cjepiva ima i više nego što je potrebno. Cjepivo nije problem. Digitalne potvrde u roku nekoliko desetaka sekunda svatko može dobiti. Napravili smo ovu aplikaciju koja je široko dostupna. Vi kao građanin možete vidjeti koliko je ova aplikacija jednostavno. Kao i kad se ulazi u kazalište i sportsku dvoranu, morate pokazati kartu, ova digitalna potvrda ne uzima nikome više vremena”, rekao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...