Britanac jurio više od 200 na sat po A1 pa ostao bez pet tisuća kuna, Zadranin kod Peglice napuhao 1,79 promila

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske  tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa, kontrolirali su 536 vozila i vozača, a poduzeli 162 represivne mjere.

Iz prometa je tijekom nadzora isključeno 15 vozača i 1 vozilo, dok se u tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća, u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno.

U nedjelju, 30. svibnja u 10.04  sati na A-1, dionici Pristeg-Pirovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 34-godišnjeg britanskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 202 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je u nedjelju, 30. svibnju u 00.14 sati 31-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u Ulici Obala kralja Tomislava u Zadru. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otriježnjenja te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...