Delegacija francuskog Ministarstva obrazovanja posjetila Strukovnu školu, Tomčić: “Učinit ćemo sve da zajedno budemo jači, bolji i kompetentniji”

Strukovnu školu Vice Vlatkovića, “Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu”, danas je posjetila delegacija francuskog Sveučilišta u Toulouseu –  Région académique Occitanie – koju predvodi g. Jean Solito, voditelj za međunarodnu suradnju francuskog Ministère de l’Éducation nationale, de la Jeunesse et des Sports – podružnica Toulouse.

Predstavnik francuskog Ministarstva obrazovanja, mladih i sporta je obišao školu, a cilj je uspostavljanje dugoročne suradnje francuske i hrvatske Vlade u svim pitanjima obrazovanja s naglaskom na edukaciju profesora i nastavnika i unifikaciju njihove nastave na području cijele Europske unije putem programa „Erasmus +“.

-Drago mi je da širimo našu suradnju, do sada smo bili orijentirani najviše na Njemačku, a sada su nam tu budući partneri iz Francuske. Mi smo Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu, a ovdje je danas jedan gospodin koji je direktor jednog takvog centra u Francuskoj i nadamo se da ćemo kroz provedbu našeg projekta koji je u tijeku, transferirati znanje jer od njih možemo puno naučiti, kao i oni od nas. Učinit ćemo sve da zajedno budemo jači, bolji i kompetentniji, izjavio je ravnatelj Strukovne škole, Tihomir Tomčić.

Najveće zasluge za ovu suradnju pripadaju malobrojnoj hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u pokrajini Occitanie na čelu sa Zdravkom Cerovečkim:

-Prije deset godina smo se bacili na Erasmus, napravili smo 18 projekata i tako su nas zapazili i zamolili nas da dođu s nama u Hrvatsku da naprave nešto puno veće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...