Dostupne ulaznice za Vaicanto; Gatara: “Cilj je da naš festival postane jedno od vodećih svjetskih okupljanja Queen fanova”

“Queenvention 2021. – Three + One” ove se godine održava u periodu 10 do 15. kolovoza i sve je spremno za jedinu domaću Queen konvenciju posvećenu pop kulturi 80-ih, stvaralaštvu grupe The Queen, liku i djelu Freddieja Mercuryja te ujedno i obljetnicu 50 godina od okupljanja “originalne” postave grupe Queen i 30 godina od smrti legendarnog pjevača,

Druga godina Vaicanto boutique festivala spoj je glazbenog dijela, gastro festivala i kulturnih događanja te je tako jedinstven u Europi i postavlja temelje za dolazak što većeg broja fanova iz cijelog svijeta.

Vaicanto festival 2019. godine proglašen je događajem ljeta.

Iako planiran i 2020. godine, otkazan je zbog krize uzrokovane COVID 19 virusom. I upravo su zato organizatori imali još više vremena i pred sebe stavili dodatni izazov – stvoriti još bolju i atraktivniju ponudu posjetiteljima koji stižu iz cijeloga svijeta. I u tome su, malo je reći – uspjeli.

“Krenuvši sa idejom o ovom projektu uvidjeli smo da ne postoji ovakav tematski festival nigdje u Europi te je cilj otpočetka bio pozicionirati grad Zadar i županiju na karti posebnih boutique festivala. Trenutno smo u komunikaciji sa većim brojem fan klubova iz zemalja poput Njemačke, Poljske, Italije, Francuske I Austrije a iznimno mi je zadovoljstvo ali i svojevrrsno priznanje što nam se javila gđa Jackie Smith iz Velike Britanije koja je osnivačica službenog fan kluba grupe Queen koji djeluje još od daleke 1982 godine i izrazila se pohvalno po pitanju Vaicanto festivala te s njim upoznala i članove fan kluba od koji su nas neki već kontaktirali po pitanju informacija o dolasku, boravku, smještaju i drugim turističkim informacijama kao i neki članovi ostalih fan klubova. Naš cilj je da Vaicanto festival postane jedno od vodećih svjetskih okupljanja Queen fanova i siguran sam da ćemo u tome i uspjeti”, rekao je u ime organizatora, Borut Gatara.

Ljetni spektal odvijat će se u staroj zadarskoj gradskoj jezgri i to na nekoliko prestižnih lokacija – zadarski Forum, zadarska riva, novo uređeni bedemi, a pripremljen je zabavan i raznolik program:

– Izložba fotografija 80’s And Still Rollin”  jednog od najpoznatijih svjetskih rock’n’roll fotografa – Briana Rašića, u suradnji sa odjelom za kulturu i šport grada Zadra, biti će postavljena  na bedemima uz jedan dodatak kao iznenađenje za sve posjetitelje a kojom će se povezati jedna svjetska I lokalna glazbena priča.

Brian Rašić inače je jedan je od najpoznatijih svjetskih rock’n’roll fotografa, umjetnika svjetskog glasa i službeni fotografa The Rolling Stonesa. Slavu je stekao fotografirajući velika glazbena imena poput Davida Bowiea, Davida Gilmoura,Rolling Stonesa, Queena, George Michaela i mnogih drugih glazbenih ikona, a radio je i fotografije za autobiografsku knjigu Keitha Richardsa. Ova izložba će biti posvećena glazbenim velikanima iz njihove najutjecajnije ere

– “W8 Freddie’s Food Festival” – istovremeno će trajati gastro festival na kojem će u ponudi biti pomno izabrana jela i pića identična onima koje je Freddie Mercury inače služio na svojim zabavama, u sklopu turneja ili okupljanjima.

– Queen boat trip: jednodnevni tematski izleti brodom uz najbolje klupske obrade “The Queena” i Freddie’s lunch, po zadarskom akvatoriju  brodovima Zvijezda Kvarnera i Arbiana

– Open air workout sa glazbenom tematikom 80-ih i Queena na nekoj od atraktivnih lokacija u samom centru grada

Centralni događaj je Open air koncert na zadarskom Forumu, na kojem će nastupiti “Queen Real Tribute“, najbolji europski Tribute to Queen band iza kojih su velike turneje po Kini, Južnoj Koreji, Rusiji i gotovo cijeloj Europi kao i projekt “The Spirit of Freddie Mercury” gdje su u 75 dana odradili 63 koncerta po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Poseban gost koncerta bit će Michelle Luppi, aktualni član legendarnog benda Whitesnake, koji će sa Queen Real Tributeom izvesti nekoliko skladbi grupe Queen i Whitesnakea.

“Posebno je zadovoljstvo najaviti i sudjelovanje Zadarskog komornog orkestra, svojevrsnu premijeru u jednom ovakvom glazbenom projektu te također pratnju okteta Muzikon zbora. Što još reći osim da nas očekuje jedna prava pop rock glazbena poslastica o kojoj će pričati još dugo nakon nje i mogu slobodno poručiti svima onima koji nisu bili prisutni na prvom izdanju Vaicanto festival da nam se pridruže u toj posebnoj večeri pod okriljem Sv. Donat”, napomenuo je osnivač festivala, Borut Gatara.

Prostor gledališta na Forumu bit će postavljen u više odvojenih zona, u skladu s odredbama Nacionalnog stožera o načinu održavanja javnih okupljanja.

Sve informacije dostupne su službenoj Facebook stranici @Vaicantofestival.

Karte su preko sustava Eventim od jučer dostupne na sljedećem linku: https://www.eventim.hr/hr/izvodjac/queen-real-tribute–michele-luppiwhitesnake-2009/profile.html.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...