Dukić predstavio projekt Centra za mlade: “Intenzivno radimo s predstavnicima udruga”

Gradonačelnik Branko Dukić predstavio je važnost projekta Centar za mlade.

Među predstavnicima mladih, civilnog sektora, umjetnicima i široj lokalnoj zajednici na području grada i županije već dulje vrijeme postoji konsenzus o potrebi realizacije projekta Centra za mlade.

Prostor Centra ponuditi će neformalniji, participativniji i proaktivniji sadržaj koji će ovisit o potencijalima raznih umjetničkih, kreativnih i kulturnih faktora koje grad ima.

Upravo zbog toga je kod ovog projekta važno uz samu infrastrukturu stvoriti okvir djelovanja, uvjete za razvoj zajednice koja će jednom djelovati i nadamo se biti kreativna i aktivna na korist korisnika budućeg centra, a na čemu intenzivno radimo sa predstavnicima udruga. Prostor u Centru dijeliti će brojne udruge iz područja kulture i mladih koje će kroz sinergijsko djelovanje raditi, stvarati, istraživati i aktivno sudjelovati u kulturnom životu grada, kaže Dukić uz zaključak da će se dovršetkom projekta stvoriti novi, kvalitetan kulturni sadržaj koji brojnim građanima grada Zadra, naročito mladima treba služiti kao prostor inspiracije, učenja i druženja, dok će kulturnim institucijama omogućiti novi, napredniji način funkcioniranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...