Dvorište škola u Perivoju Vladimira Nazora postaje ljetna kino pozornica; Kreću trodnevne projekcije za srednjoškolce

Danas starta trodnevni pilot projekt „Srednja Kino Zona“ nastao u suradnji Centra nezavisne kulture (Kino Zona) s Prirodoslovno – Grafičkom Školom Zadar, a uz podršku Zadarske županije! Od ponedjeljka 07.06. do srijede 09.06. dvorište škola smještenih u perivoju Vladimira Nazora postati će prava ljetna kino pozornica.

U ponedjeljak učenici će moći pogledati otkačeni film Wesa Andersona, „Kraljevstvo izlazećeg mjeseca“ (Moonrise Kingdom), u utorak je na redu hrvatski dokumentarni film „Jedna od nas“ koji progovara o brutalnom zlostavljanju koje je jedna djevojka proživljavala kao dijete i srednjoškolka, a trodnevnu manifestaciju zatvara feel good film „Raspjevana ulica“. Nakon projekcije filma „Jedna od nas“ uslijediti će razgovor o filmu s psihologinjom Ivanom Rupčić Kajtezović i filmskim kritičarom Ivicom Perinovićem.

Program je namijenjen isključivo srednjoškolcima pa ih tako organizatori pozivaju da im se pridruže u ponedjeljak (7.6.), utorak (8.6.) i srijedu (9.6.) od 20:00 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti svojim nastavnicima u školi ili poslati poruku Prirodoslovno – Grafičkoj školi putem Facebooka, te mailom na: [email protected]

Broj sudionika je ograničen zbog važećih epidemioloških mjera!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...