Glisirali blizu obale kod Kukljice i Malog Ždrelca pa platili kazne, policija poziva nautičare, kupače i ronioce na oprez

U subotu, 12. lipnja u jutarnjim satima posada Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar kod Kukljice je oko 09 sati u glisiranju plovilom uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara, zatekli 41-godišnjeg  hrvatskog državljanina, nakon čega je, oko 09.30 sati u prolazu Mali Ždrelac zatekla u nedozvoljenom glisiranju i 53-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Zbog počinjenog prekršaja, obojica su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

Iz PU zadarske i ovom prilikom pozivaju sve nautičare, ali i kupače te ronioce, na oprez i odgovorno ponašanje te poštovanje svih pravila i propisa dok su u moru kako se ne bi dogodile nesreće, posebice one s najtežim posljedicama, te savjetuju :

–  nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba,

–  kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale.

Podsjećaju i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone.

Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...